ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Εκείνος & Εκείνος» ξανά στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ.

Μια ακόμη παράσταση του έργου «Εκείνος & Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά θα δοθεί στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ «Κώστας Φρόντζος» την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ, για όσους δεν την είδαν έως τώρα, αλλά και για όσους την είχαν παρακολουθήσει μισή τον Ιούλιο, καθώς διακόπηκε λόγω βροχής.

Το έργο αποτελεί μια θεατρική προσέγγιση της καλλιτεχνικής εταιρείας «Το Αβγό» ορισμένων επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς, το σενάριο της οποίας έγραψε ο Κ. Μουρσελάς το 1972 και προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό δύο ιδιαίτερες προσωπικότητες: τον Σόλωνα και τον Λουκά, οι οποίοι έμελλε να αγαπηθούν από τους Έλληνες περισσότερο ίσως από όλους τους ρόλους που έχουν περάσει στα ελληνικά σίριαλ μέχρι σήμερα.
Οι περιθωριακοί αυτοί τύποι περπατούν ασταμάτητα, συζητούν, μαλώνουν και κυρίως ψάχνουν απαντήσεις σε μεγάλα ή μικρά θέματα. Τους ενσάρκωναν τότε δύο σπουδαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, οι οποίοι με τις ερμηνείες τους απογείωσαν την τηλεοπτική σειρά.
Από τη μνημειώδη αυτή σειρά διασώθηκαν ελάχιστα πλάνα στα αρχεία της ΕΡΤ αλλά το εξαιρετικό κείμενό της παρέμεινε επίκαιρο όσο ποτέ. Και 50 χρόνια μετά ο Θοδωρής Γκόγκος και ο Λαμιώτης Θανάσης Μιχαηλίδης θα αναμετρηθούν με τους απαιτητικούς ρόλους του Σόλωνα και του Λουκά αντίστοιχα, που ισορροπούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Κονταξή, ενώ συμμετέχει και η Σεμέλη Παπαοικονόμου. Η παράσταση επενδύεται μουσικά με ορχηστρικά κομμάτια του Βασίλη Δημητρίου, ο οποίος υπήρξε αγαπημένος συνεργάτης του Μουρσελά, τόσο στην τηλεόραση με τη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» όσο και στο θέατρο με το έργο «Ω τι κόσμος μπαμπά».
Είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ. Για τους θεατές που κράτησαν το απόκομμα του εισιτηρίου τους από την παράσταση που διακόπηκε λόγω βροχής τον Ιούλιο, η είσοδος θα είναι δωρεάν. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννίνων

Σχετικά άρθρα

«Εκείνος κι Εκείνος» με Θ. Γκόγκο και Θ. Μιχαηλίδη