ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Σκιτσάροντας με σ..τοίχους» στον Πολυχώρο Αγορά

«Σκιτσάροντας με σ..τοίχους»! αναφωνούν η Σεβαστή Φωτίου και η Ροζίνα Καρκαμπούνα και ξεκινούν να συμπράττουν ή σωστότερα να συντεχνούν με γνώμονα τη φιλία και το ένστικτο τους.

Η Σεβαστή φωτογραφίζει συνθήματα σε τοίχους της Αθήνας, των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας και της Άρτας όσο η Ροζίνα καθοδηγεί τη φαντασία μας, σκιτσάροντας στίχους από νοήματα κρυμμένα κάτω από τα σπρέι. Ένας διάλογος ανάμεσά σε σκίτσα και φωτογραφίες που ξεσηκώνονται απ’ τα χρωματισμένα σκασίματα των πολιτισμένων τοίχων μας, ενάντια σε κοινωνίες που χτίζουν τοίχους για να χωρίζονται οι άνθρωποι.
Η έκθεση φωτογραφίας και σκίτσου θα φιλοξενείται από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου στον «Πολυχώρο Αγορά» (Κ. Κατσαρη 11).
«Αυτή τη φορά δε θα παρουσιάσουμε κάτι καινούριο. Η έκθεση “Σκιτσάροντας με Σ..τοίχους” φιλοξενήθηκε στο περσινό Zagorifest. Οι καιρικές συνθήκες όμως δεν της επέτρεψαν να έχει το δρόμο που της άξιζε.. Αδικημένη λοιπόν -κατά τη γνώμη μου, φέτος, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, θα φιλοξενηθεί για μια εβδομάδα στον Πολυχώρο Αγορά, σε ένα περιβάλλον όμορφο, ανοιχτό και φιλόξενο που μας αρέσει. Είναι ιδιαίτερη έκθεση, καθώς η Ροζίνα έδωσε ζωή με τα μολύβια της σε στίχους που έχω φωτογραφίσει κατά καιρούς όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα πίστευα πως σκιτσάρει άψογα. Άψογα κι απλά, χωρίς φασαρία. Γι’ αυτό και μου αρέσουν ιδιαίτερα, το σπίτι μου είναι γεμάτο από σκίτσα της», αναφέρει η Σεβαστή Φωτίου, σημειώνοντας πως οι επισκέπτες της έκθεση θα δουν στίχους των Μπέρτολτ Μπρεχτ, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, Οδυσσέα Ελύτη, Άλκη Αλκαίου, Κατερίνας Γώγου, Νικου Καζαντζάκη και άλλων.Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τους ανθρώπους του Πολυχώρου Αγορά και ιδιαίτερα τον Χρήστο Χαρίτο για την πρόταση που τους έκανε.
«Η Σέβη λέει πως είναι η καλύτερη δουλειά μας αυτή κι εγώ την ακούω, ώρα να την ακούσετε κι εσείς για το καλό σας», σημειώνει από την πλευρά της η Ροζίνα Καρκαμπούνα.

Σχετικά άρθρα

Λεωνίδας Μπαλάφας στον Πολυχώρο Αγορά

«Πιάστηκα» με τον Κώστα Μαλιάτση στον Πολυχώρο Αγορά

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στον Πολυχώρο Αγορά στις 12 Απριλίου

Ηπειρωτικός Αγών