ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Χωρίς drive in concert, αλλά με Ronnie Romero το Ioannina Rock City

Στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί το drive in concert του Ioannina Rock City, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, προχώρησε το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, με τους ανθρώπους του να φοβούνται τυχόν φαινόμενα συνωστισμού των θεατών.

Το να βρεθεί κόσμος και εκτός των αυτοκινήτων ήταν κάτι που λίγο πολύ το ανέμεναν οι διοργανωτές, όταν αποφάσιζαν να γίνει η συναυλία στο δημοτικό πάρκινγκ στα παλιά σφαγεία, ωστόσο εκτιμούσαν πως οι υγειονομικές συνθήκες θα επιτρέπουν κάποια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων. Ωστόσο, από τη στιγμή που τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει και υπάρχει μια τάση αυστηροποίησης των μέτρων, αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του προγράμματος.
Το drive in concert μπορεί να ακυρώνεται, όμως τόσο ο μεγάλος καλεσμένος του φεστιβάλ Ronnie Romero, η φωνή των Richie Blackmore’s Rainbow, όσο και ο Βρετανός Stuart Craig με την μπάντα του, θα τραγουδήσουν για το κοινό των Ιωαννίνων.
Ο Ronnie Romero θα επιβιβαστεί στην νταλίκα της διοργάνωσης την Τετάρτη 22 Ιουλίου και η Κινητή Μουσική Σκηνή θα ξεκινήσει τις 8.30 το βράδυ από την οδό Δωδώνης, θα κατέβει την οδό Αβέρωφ, θα κάνει τον γύρο του Κάστρου και θα φτάσει μέχρι την οδό Γαριβάλδη. Το ίδιο δρομολόγιο θα κάνει η νταλίκα και μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 21 Ιουλίου, έχοντας ως επιβάτες τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers, με καλεσμένο τον Bob Sagana, και τον Stuart Craig.
Λόγω των αλλαγών, δε θα εμφανιστούν την Τετάρτη οι Schizodolls με τη Ζωή Ευαγγέλου στη φωνή, που θα άνοιγαν το drive in concert, και οι The Luckies, που θα τραγουδούσαν στη Μουσική Κινητή Σκηνή σε μια διαδρομή από την πλατεία του Κατσικά, στην Ανατολή και κατάληξη τους Αμπελόκηπους.
Καμία αλλαγή δεν υπάρχει σε ό,τι αφορά τις δύο πλωτές μουσικές σκηνές, που θα στηθούν σε δύο καραβάκια, τα οποία θα κάνουν τη διαδρομή πλατεία Μαβίλη έως Κυρά Φροσύνη και Κυρά Φροσύνη έως «Δώδεκα». Την πρώτη μέρα θα παίξουν στο ένα καράβι οι MK’s και η Stella J. Levender, και στο δεύτερο οι Blues People και οι Dead or Alive, παρουσιάζοντας ένα tribute στους Bon Jovi. Τη δεύτερη μέρα, το ένα καράβι θα έχει επιβάτες τους Daffodils και τους Fellony Case, ενώ το δεύτερο τους Αυτόπτες Μάρτυρες και τους InΣomnia Band.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, ωστόσο, για την αποφυγή συνωστισμού, δεν επιτρέπεται η είσοδος θεατών στα καραβάκια. Υπάρχει, ωστόσο, πρόβλεψη αυτό το ροκ σεργιάνι στη λίμνη να μεταδοθεί ζωντανά από την Live with us και στο κανάλι του Castle Rock Festival.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι γιαννιώτες καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε αυτό το διήμερο, που στόχο έχει όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την τουριστική προβολή και την ανάδειξη της πόλης.
Μέγας χορηγός είναι η Νέα Οδός και το διήμερο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, του The Lake Hotel, του KORES Boutique Hotel & Spa και της εταιρείας Viozois.

Σχετικά άρθρα

Βήμα στη μουσική σκηνή της πόλης

Στιγμές από το Ioannina Rock City 2020 μέσα από το YouTube

Μουσική στον δρόμο… στη λίμνη… παντού