ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Βήμα στη μουσική σκηνή της πόλης

Ως μέρος του Castle Rock Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος το Ioannina Rock City, μια εκδήλωση που κράτησε ζεστή τη φλόγα της ροκ μουσικής στα Γιάννενα για όσα χρόνια το φεστιβάλ είχε διακοπεί.

Το Ioannina Rock City αποτελεί ουσιαστικά μια μουσική σκηνή στην οποία δίνεται η ευκαιρία σε τοπικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα να συμμετέχουν σε ένα μεγάλο live, με επαγγελματικό ήχο και φωτισμό, και να δώσουν τα διαπιστευτήριά του σε μεγάλο κοινό.
Η σκηνή του Ioannina Rock City θα στηθεί και φέτος στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής» αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, με την πρώτη ημέρα να είναι αφιερωμένη στο ελληνικό και κλασικό ροκ, ενώ τη δεύτερη θα εμφανιστούν συγκροτήματα που προσεγγίζουν τη μουσική από πιο εναλλακτικούς δρόμους.
Αύριο Τρίτη θα εμφανιστούν, από τις 7 το απόγευμα, οι Blood Vault, To Αστεροσκοπείο του Larry Bird, οι Aυτόπτες Μάρτυρες, η InΣomnia Band, οι Rockin’ Rebels και το συγκρότημα Emerald από την Κομοτηνή, ενώ μεθαύριο Τετάρτη οι τα συγκροτήματα Spellbound, Elephant, Sliver, Daffodils και Ushala), ενώ τη βραδιά θα κλείσει ο Petros Fuzzhead σε μια special εμφάνιση.
Παράλληλα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» θα λειτουργούν μουσικά εργαστήρια και έκθεση κιθάρας του Σταύρου Ντούκα, έκθεση rock T-shirts των Κλέανδρου Ζυγούρη και Κώστα Γούλα, ενώ θα υπάρχουν και δημιουργίες tattoo artists. Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο του «Δ. Χατζής» φιλοξενούνται η έκθεση 3D painting του Γιώργου Σίσκα και η έκθεση ζωγραφικής των Βασιλικής Σιαταρά και Ελένης Βλαχοθανάση. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
Το Ioannina Rock City γίνεται με την υποστήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, που συνδέει το όνομά της με ένα ακόμη σημαντικό γεγονός για την πόλη.
Τις ευχαριστίες του στην Τράπεζα Ηπείρου εξέφρασε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, χαρακτηρίζοντας σημαντικό ότι δίνεται ένα βήμα στα τοπικά συγκροτήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ενώ ευχαριστίες εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, και στον Γιώργο Γάκη.
Από την πλευρά του, ο Γ. Γάκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς, πρόσθεσε πως το Ioannina Rock City δίνει τη δυνατότητα να φανεί το πολύ υψηλό επίπεδο του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης. «Έχουμε εξαιρετικούς μουσικούς και εξαιρετικά συγκροτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει σταθερά πρωτοβουλίες που δημιουργούν αξία για τον τόπο μας. Η συμμετοχή μας στηρίζει την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας και την προβολή της πόλης μας στο πανελλήνιο αλλά και διεθνώς. Επίσης στηρίζει την αναβίωση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία. Στηρίζουμε την προσπάθεια των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται για την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού της Ηπείρου», ανέφερε, τέλος, ο πρόεδρος της Τράπεζας Ηπείρου Κώστας Ζωνίδης και συνεχάρη τον εμπνευστή του Castle Rock Festival Γιώργο Γάκη, τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννιτών Ελένη Ακονίδου.

Σχετικά άρθρα

Με αναφορές στο έλλειμμα τραπεζικής εξυπηρέτησης

Με δύο ομιλητές στο TechFuse η Τράπεζα Ηπείρου

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής