ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

ΔΗΠΕΘΕ και Μ. Ελισάφ ευχαριστούν την Ελένη Δημοπούλου

Τις ευχαριστίες τους στη μέχρι πρότινος καλλιτεχνική διευθύντρια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων Ελένη Δημοπούλου, η οποία αποχωρεί από το «τιμόνι» του ΔΗΠΕΘΕ έπειτα από 28 μήνες, καταθέτοντας την παραίτησή της προκειμένου να κινήσει εκ μέρους της τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της, εκφράζουν το διοικητικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του.

«Η κ. Δημοπούλου, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της ως καλλιτεχνική διευθύντρια, άφησε το δικό της στίγμα στην πορεία του ΔΗΠΕΘΕ, με σημαντικές και ιδιαίτερα επιτυχημένες παραγωγές, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή της στη δημιουργία του “Θερινού Μαντείου”, του εργαστηρίου εκπαίδευσης και δημιουργίας για επαγγελματίες ηθοποιούς, το οποίο από την πρώτη κιόλας χρονιά εντάχθηκε στο “Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος”, που συντονίζει και ενισχύει το υπουργείο Πολιτισμού», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, ενώ παράλληλα ανακοινώνεται πως άμεσα το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις των υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού.

Τις θερμές του ευχαριστίες στην Ελένη Δημοπούλου για την προσφορά της στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης απευθύνει και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. «Η Ελένη Δημοπούλου έβαλε τη σφραγίδα της στην εξωστρέφεια του θεάτρου και συνέβαλε στην ανάπτυξη νέων καλλιτεχνικών δράσεων. Το ΔΗΠΕΘΙ θα συνεχίσει να έχει τον πήχη ψηλά. Θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή και θα κάνει ότι είναι εφικτό για να αποτελέσει τη σκηνή ολόκληρης της Ηπείρου», σημειώνει.

Σχετικά άρθρα

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Ομάδων τον Μάιο