ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Μια συναυλιακή αναδρομή στους Tuxedomoon (Κλήρωση πρόσκλησης)

Τον Blaine L. Reininger των ιστορικών Tuxedomoon υποδέχεται αύριο Τρίτη το Castillo, σε ένα από τα σημαντικότερα live που έχει διοργανώσει.

Ο Blaine Reininger θα χαρίσει στο κοινό των Ιωαννίνων μία συναυλιακή αναδρομή σε όλες τις προσωπικές του μουσικές επιτυχίες, αλλά και σε αγαπημένα κομμάτια των Tuxedomoon. Στο πλάι του θα βρεθεί ο κιθαρίστας Τηλέμαχος Μούσας, ένας από τους πιο ταλαντούχους jazz κιθαρίστες της Ελλάδας, γνωστός από το σχήμα του Moussas Farm και τη συμμετοχή του σε συγκροτήματα όπως οι Μπλε και οι Xaxakes. Μαζί τους και ο έμπειρος τρομπετίστας Luc van Lieshout, μέλος κι αυτός των Tuxedomoon από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80.
Από την post-punk σκηνή των ‘80s σε μία εντυπωσιακή multi-instumentalist καριέρα, από το θεατρικό σανίδι στον κινηματογράφο και από την Αμερική στην Ελλάδα. Η συμμετοχή του στους ιστορικούς Tuxedomoon με τη φωνή και τις μουσικές του συνθέσεις ήταν μόνο η αρχή. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, όταν και ίδρυσε τους Tuxedomoon με τον συμφοιτητή του Steven Brown. Πιάνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον new wave, avant-garde παλμό της εποχής, το σχήμα εμπνεύστηκε από προσωπικές ανησυχίες και βιώματα, κυκλοφορώντας τρία πετυχημένα άλμπουμ. Το 1983, και ενώ η μπάντα είχε εγκατασταθεί στο Rotterdam, o Reininger αποφάσισε να ακολουθήσει και solo πορεία, χωρίς όμως να κόψει ποτέ δεσμούς με την μπάντα. Μέσα από τη συνεργασία τους με τον Michael Belfer των Sleepers και άλλους καλλιτέχνες, κυκλοφόρησε επτά άλμπουμ μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘80. Στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε με το θέατρο και τον κινηματογράφο, γράφοντας soundtrack ή συμμετέχοντας ως ηθοποιός σε projects όπως ο «Αγαμέμνων» του Μιχαήλ Μαρμαρινού, το «Spiel mir das Lied vom Tod» του Albrecht Hirche ή το «The Overcoat» του Νικόλα Τριανταφυλλίδη. Το 2017, μαζί με τον Steven Brown, συμμετείχαν στο άλμπουμ Close – Lamb – White – Walls των Ιταλών Twenty Four Hours.
Το live θα ανοίξει ο Petros Fuzzhead, ο οποίος υπήρξε για δύο δεκαετίες ο κεντρικός «μάγειρας» των ιστορικών πλέον The Fuzzy Nerds με δώδεκα επίσημες κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει «μαγειρέψει» επίσης ένα άλμπουμ με τους Blind Them With Science, τρία singles τους Tristessa αλλά και ένα ακόμα single ως solo artist. Την Τρίτη θα παρουσιάσει μόνος on stage μέρος του προσωπικού του project στη μία εκ των δύο εκδοχών του υπό τον τίτλο «loop therapy». Κιθάρες, φωνές, μπάσο, κρουστά, mouth drum, μελόντικα και τύμπανα σε λούπα ή αλλιώς «πώς να χτίσετε μόνος τα μουσικά σας τοπία realtime».
Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ στην είσοδο και 12 ευρώ στην προπώληση από τα καταστήματα Γερμανός, Manthos Optical και Beatnik.

Κλήρωση πρόσκλησης

O Η.Α. κληρώνει μία μονή πρόσκληση για το live του Blaine Reininger. Στέλνετε e-mail στο info@agon.gr με τα στοιχεία σας, γράφετε «για Blaine Reininger» στο θέμα του mail, μέχρι αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί στο ίδιο mail με το οποίο συμμετείχε στην κλήρωση για το πώς θα παραλάβει την πρόσκλησή του.

Σχετικά άρθρα

Ο Blaine L. Reininger των Tuxedomoon στο Beatnik

Ηπειρωτικός Αγών

O Blaine L. Reininger των Tuxedomoon στο Castillo bar

Τζαμάλα Rock Party με τους Δe Luckies στο Castillo