ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Η «Νόρα» επιστρέφει στο Καμπέρειο Θέατρο

Η «Νόρα» του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, επιστρέφει στο «Καμπέρειο» Θέατρο, από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Η παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συνεχίζεται για δυο ακόμη εβδομάδες, καθώς, μετά τη μικρή αναβολή παραστάσεων, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση και το έργο θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης, μέχρι και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.
Στο έργο η αντρική αίσθηση της ταυτότητας έρχεται σε σύγκρουση με την έλλειψη γυναικείας ταυτότητας. Με το φινάλε του μοιάζει να υπονοείται ότι όταν η ανδροκρατούμενη κοινωνία αποτελέσει παρελθόν, όταν η υποκρισία της αστικής ηθικής ξεσκεπαστεί, ένας νέος κόσμος θα αναδυθεί, μια κοινωνία με ισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλα, με δυνατότητα προσωπικής εξέλιξης και ελευθερίας του ατόμου, με ένα νομικό σύστημα που να υπηρετεί τον άνθρωπο.
Παίζουν οι Βίκυ Κατσίκα (Νόρα), Γιωργής Τσαμπουράκης (Τόρβαλντ), Γιάννης Κοντός (Ρανκ), Χαρά Ζησιμάτου (Λίντε), Βαγγέλης Χατζηνικολάου (Γκρόγκσταντ) και Ελένη Δημοπούλου (Άννα). Τσέλο επί σκηνής Ανδρομάχη Βαλαή.
Η παράσταση παίζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 9 το βράδυ, και Κυριακή στις 7 το απόγευμα. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ). Ομαδικά εισιτήρια (άνω των 20) για φορείς, συλλόγους και σωματεία: 7 ευρώ.
Προπώληση στο viva.gr και στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα, 9 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι). Πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα 6955998405 (Μαρία Κεβρεκίδου) και 2651025670 (ώρες γραφείου).

Σχετικά άρθρα

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων – Με 14 παραστάσεις ο «Ερασιτεχνικός Μάιος»

«Δούλες» για επτά ακόμη παραστάσεις και με μία συζήτηση

Συνέχεια παραστάσεων για τις «Δούλες»