ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Άγιος Βαλεντίνος με Blues Wire στο Castillo

Τους Blues Wire, ένα συγκρότημα που έχει χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο του είδους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, φιλοξενεί το Castillo bar την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 10 το βράδυ.

Οι Blues Wire αποτελούν ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 25 χρόνια. Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από δέκα δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους. Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Ζάικο (κιθάρα, φωνή) και Σωτήρη Ζήση (μπάσο), και πραγματοποίησαν τις αρχικές τους εμφανίσεις με το όνομα Bluesgang, για να μετονομαστούν σε Blues Wire το 1986. Έκτοτε, με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση, συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ, προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους, Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν –και στη συνέχεια να «ανοίξουν» και συναυλίες τους– μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush), αλλά και να επισκεφθούν πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ στην είσοδο και 5 ευρώ στην προπώληση από τα καταστήματα Γερμανός (απέναντι από το Ρολόι) και Μάνθος optical (Αβέρωφ 16).

Και ξανά Δε Luckies

Μετά τη φανταστική βραδιά της Παραμονής των Χριστουγέννων, οι Δε Luckies επιστρέφουν στο Castillo το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, για τη πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση για το 2020.
Οι Δε Luckies σχηματίστηκαν το 2014, κάνοντας πρόβες σε χώρο του πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.
Δίνουν έμφαση στην πολυφωνία και τη μελωδικότητα, αυτοπροσδιοριζόμενοι ως alternative/indie rock σχήμα. Τον Οκτώβρη του 2016 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους digital single με τίτλο «Before you go» σε μουσική, ενορχήστρωση και στίχους του Αργύρη Τασούλα. Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο «A Glimpse» (Μουσική Αργύρης Τασούλας και Νίκος Φασούλας, – Στίχοι, Ενορχήστρωση: Αργύρης Τασούλας).
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2651071777 ή εναλλακτικά στην σελίδα του Castillo στο facebook.

Σχετικά άρθρα

Απόκριες με Δε Luckies στο Θυμωμένο Πορτραίτο

«Δε Luckies» και ένα tribute στον Chet Baker

Τζαμάλα πάρτι με τους «Δε Luckies» στο Θυμωμένο Πορτραίτο