ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Οι Λύκοι επιστρέφουν… στο Soundtrope

Μία μοναδική μουσική παράσταση από τους συνοδοιπόρους και συνεργάτες Γιάννη Αγγελάκα και Νίκο Βελιώτη, παρουσιάζει το Soundtrope Festival αύριο Παρασκευή, στις 9.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό και όχι μόνο, από το συγκρότημά Τρύπες αλλά και μέσα από τις σπουδαίες συνεργασίες του, Γιάννης Αγγελάκας, έχει κατορθώσει να αγαπηθεί και να αποτελεί έναν από τους πλέον σπουδαιότερους έλληνες δημιουργούς.
Ο Νίκος Βελιώτης, με πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα στην πειραματική σκηνή της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, αφοσιώθηκε στο τσέλο, περίπου από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Σήμερα θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους τσελίστες στην Ελλάδα.
Η γνωριμία τους για τη δημιουργία του soundtrack της ταινίας «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» αποτέλεσε την αφορμή για τη μετέπειτα ολοκλήρωση και καθιέρωση της καλλιτεχνικής τους συνεργασίας με την κυκλοφορία του «Οι Ανάσες των Λύκων».
Οι δυο τους, μόνοι πάνω στο πάλκο, θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Soundtrope Festival, παλιά και νέα τραγούδια από τις δισκογραφικές κυκλοφορίες τους «Ανάσες των Λύκων» και «Πότε θα φτάσουμε εδώ», αλλά και καινούργιες διασκευές ρεμπέτικων, λαϊκών και ροκ τραγουδιών με όσο θόρυβο χρειάζεται.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 13 ευρώ στην προπώληση και 15 ευρώ στην είσοδο. Η προπώληση συνεχίζεται μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, στο Θυμωμένο Πορτραίτο, στο Beatnik, στο καφέ-μπαρ Κούνια Μπέλα και ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr.

«Κεφάλαιο 24» το Σάββατο

Μία ημέρα μετά από την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη, ακολουθεί η εμφάνιση του γκρουπ Κεφάλαιο 24, που επιστρέφει στο μέρος όπου δημιουργήθηκε, για ένα μοναδικό live, παρουσιάζοντας το εμβληματικό album «Tin Invaders». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο, στις 9 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».
Το γκρουπ Κεφάλαιο 24 (ή Chapter 24), που δανείστηκε το όνομά του από το ομότιτλο τραγούδι του Syd Barrett, σχηματίστηκε το 1982 στα Γιάννενα για ν’ αποδειχτεί ένα από τα μακροβιότερα δημιουργικά μουσικά σχήματα στην Ελλάδα. Εδώ και 37 χρόνια, οι Αντώνης Λιβιεράτος, Βαγγέλης Μπουλουχτσής και Περικλής Μπουλουχτσής, που αποτελούν τον σταθερό πυρήνα του γκρουπ σχεδόν από την αρχή, συνεχίζουν να παίζουν στη σκηνή και στο στούντιο, να ηχογραφούν και να κάνουν την παραγωγή των δίσκων τους οι ίδιοι.
Φέτος, γιορτάζει τα 31 χρόνια απ’ την κυκλοφορία του άλμπουμ «Tin Invaders», το οποίο θα παρουσιάσουν επί σκηνής για πρώτη φορά απ’ την αρχή ως το τέλος. Στη σκηνή θα βρίσκονται οι Βαγγέλης Μπουλουχτσής στο μπάσο, Αντώνης Λιβιεράτος στα πλήκτρα, Περικλής Μπουλουχτσής στις κιθάρες και Γιάννης Τρυφερούλης στα τύμπανα.
Το live θα ανοίξει το συγκρότημα «Το Αστεροσκοπείο του Larry Bird».
Τα εισιτήρια σε τιμή προπώλησης εξαντλήθηκαν και τα εναπομείναντα θα διατίθενται στην είσοδο την ημέρα της συναυλίας στην τιμή των 10 ευρώ.

«Ωχτομηδέν» στο Beatnik

Τη σκυτάλη του Soundtrope Festival θα πάρουν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου οι «Ωχτομηδέν» με ένα live στο Beatnik (Ανεξαρτησίας 121-123), στις 9 το βράδυ.
Οι «ΩχΤοΜηδέν» σχηματίστηκαν στα Γιάννενα τέλη του 2014. Τον Απρίλη του 2015 κυκλοφορούν το πρώτο τους EP με τον ομώνυμο τίτλο. Μετά από αρκετά live και αλλαγές στη θέση του μπάσου, η μπάντα αποτελείται από τους Θοδωρή Σακκά (κιθάρα, φωνή), Ηρακλή Σακκά (τύμπανα) και Κώστα Καμηνά (μπάσο). Το καλοκαίρι του 2017 αποφασίζουν να μπουν στο στούντιο για δεύτερη φορά και τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφορούν ανεξάρτητα τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Αναθυμιάσεις», με οκτώ συνθέσεις σε ελληνόφωνο ροκ ύφος και punk διάθεση. Την Κυριακή θα παρουσιάσουν κομμάτια από τον δίσκο «Αναθυμιάσεις», καθώς και καινούργιο υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους.
Είσοδος 5 ευρώ με μπύρα.

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Αγγελάκας και 100 °C στον «Πολυχώρο Αγορά»

Ηπειρωτικός Αγών

Γιάννης Αγγελάκας και 100 °C στη Μουσική Σκηνή «Πολυχώρος Αγορά»

Γιάννης Αγγελάκας και 100°C στον Πολυχώρο Αγορά (κλήρωση προσκλήσεων)