ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ο «Ρομπέν των Δασών» στο Θέατρο Έκφραση

Ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας και από τους πιο αγαπημένους ήρωες των παιδιών, ο γενναίος «Ρομπέν των Δασών», έρχεται στο Θέατρο Έκφραση, υποσχόμενος αξέχαστες στιγμές δράσης, γέλιου αλλά και μεταδίδοντας μηνύματα για την αξία της δικαιοσύνης.

Η παράσταση, διάρκειας 80 λεπτών, ανεβαίνει από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Έκφραση (Αραβαντινού 14) και θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, με την πρεμιέρα να γίνεται την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.
Ο Ρομπέν των Δασών είναι ίσως ο πιο γνωστός λαϊκός ήρωας της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η γεμάτη ηρωικές και ευγενικές πράξεις ζωή του και τα κατορθώματά του έκαναν το όνομά του αθάνατο. Πρίγκιπες και βασιλιάδες που σημάδεψαν τη ζωή της Αγγλίας ξεχάστηκαν, όχι όμως ο Ρομπέν και οι σύντροφοί του που διάλεξαν να ζήσουν μαζί του στο εύθυμο δάσος του Σέργουντ αντιστεκόμενοι στην τυραννία του Πρίγκιπα Ιωάννη. Η μάχη του καλού με το κακό, του δίκαιου με το άδικο, του εγωισμού και της αληθινής αγάπης, της φιλίας με την προδοσία, λαμβάνουν χώρα σε μια περιπέτεια εποχής, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Χρήστου, ο οποίος έχει και την ευθύνη των φωτισμών, τη μουσική ο Νίκος Τσέκος, τη σκηνογραφία η Άννα Παρίση, οι χορογραφίες: είναι της Φανής Σκεντέρη, η ενδυματολογία της Μίνας Παππά, τη φωνητική διδασκαλία ανέλαβε η Κατερίνα Βασιλείου, κινησιολογία μάχης – ξιφομαχίες δίδαξε η Γεωργία Παναγιώτου, την αφίσα επιμελήθηκε ο Αντώνης Χρήστου, την κατασκευή κοστουμιών η Χριστίνα Παππά, ενώ στον χειρισμό του ήχου και του φωτισμού θα είναι η Νατάσα Τσαμπά.
Παίζουν οι ηθοποιοί Πέτρος Χριστακόπουλος (Ρομπέν), Χρήστος Χρήστου (Πρίγκιπας Ιωάννης), Άρης Σπυρόπουλος (Σερίφης του Νόττινχαμ), Μίνα Παππά (Λαίδη Μάριον), Αντώνης Χρήστου (Μάγειρας), Γιώργος Μακρυγιάννης (Γιαννάκης), Γιάννης Παπαγεωργίου (Τόμας), Λίτσα Σαρακατσάνου (Ολίβια) Παύλος Παπαχρήστου (Ιερέας- Βασιλιάς Ριχάρδος) και Αλίκη Χολέβα (Μαγείρισσα).
Τα εισιτήρια για την παράσταση κοστίζουν 10 ευρώ η γενική είσοδος και 8 ευρώ στην προπώληση. Ισχύουν και εισιτήρια ΟΑΕΔ. Κρατήσεις θέσεων στo τηλέφωνo 2651554505.

Σχετικά άρθρα

«Παπάγια Μάντολες» για ένα extra δείπνο!

Ηπειρωτικός Αγών

«Παπάγια Μάντολες» για τρίτη… γαστρονομική βραδιά

Ηπειρωτικός Αγών

Τα «Παπάγια Μάντολες» συνεχίζουν να σερβίρονται στο Route 66