Πολιτισμός

Ξεκίνησε το ταξίδι στο όνειρο

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Γιαννιώτες στο… όνειρο του 11ου φωτογραφικού φεστιβάλ Photometria 2019, που άνοιξε τις πόρτες του το βράδυ της Τετάρτης στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με τα εγκαίνια της έκθεσης οι 25 καλύτερες φωτογραφίες του διαδικτυακού διαγωνισμού, με τίτλο «I have a dream», με την εμβληματική φράση του Μάρτιν Λούθηρ Κινγκ να αποτελεί και το θέμα της φετινής διοργάνωσης . Παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης των 25 φιναλίστ του διαγωνισμού Φωτοbook 2019.
Ασπρόμαυρα αλλά και χρωματιστά όνειρα, αποτυπωμένα από τον φωτογραφικό φακό, κοσμούν τους τοίχους στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», θέτοντας κατά κύριο λόγο, στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο, καταδεικνύοντας την ελπίδα, την επιθυμία αλλά και τη ματαίωση τους.
Το φεστιβάλ, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός στον χώρο της φωτογραφίας και των νέων τεχνών, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του φωτογραφικού κόσμου στα Γιάννενα και όχι μόνο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό, φιλοξενώντας φωτογράφους με διεθνείς περγαμηνές, αλλά και αναπτύσσοντας πολλές συνεργασίες με κορυφαία φωτογραφικά φεστιβάλ.
Την έναρξη του φεστιβάλ Photometria 2019 κήρυξε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος, που η πόλη των Ιωαννίνων φιλοξενεί μία τόσο σπουδαία διοργάνωση, η οποία έχει καταφέρει να την καταστήσει έναν από τους πιο γνωστούς πανευρωπαϊκά φωτογραφικούς προορισμούς. «Υπάρχουν όνειρα δυνατά και διαχρονικά, όπως εμφατικά διατύπωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά και μικρότερα εξίσου σημαντικά. Για αυτά τα μικρά και μεγάλα όνειρα αγωνιζόμαστε, ώστε να γίνουν πράξη στον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας, που έδωσε τα συγχαρητήρια του στους συντελεστές του φεστιβάλ για την άψογη διοργάνωση, αλλά και στους εθελοντές για την καθοριστική συμβολή τους. Τέλος, τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό κάθε δημιουργικής πρωτοβουλίας στον χώρο του πολιτισμού και της νεολαίας.
H Photometria θα συνεχίσει το ταξίδι της στα Γιάννενα έως τις 9 Ιουνίου με εκθέσεις, φωτογραφικά σεμινάρια και ομιλίες, εργαστήρια, δραστηριότητες για μικρούς εκκολαπτόμενους φωτογράφους, όπως και προβολές ταινιών σε διάφορους χώρους της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Το Photometria Festival απέκτησε το σπίτι του

Ηπειρωτικός Αγών

Εγκαίνια με πολλούς φίλους για το Photometria Festival

50 καλλιτέχνες, 12 εκθέσεις και ένα μήνυμα αισιοδοξίας