Πολιτισμός

New Zero God και Marios Katsanos and The Mystic Libraries στον Πολυχώρο Αγορά

Σε ένα κοινό live θα βρίσκονται οι New Zero God και ο Marios Katsanos and The Mystic Libraries την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 10 το βράδυ, στον Πολυχώρο Αγορα.

Οι New Zero God σχηματίστηκαν τον Μάρτιο του 2006 από τον Mike Πούγουνα και μέλη που έπαιζαν μαζί του στα συγκροτήματα Flowers of Romance και Nexus.
Μέχρι σήμερα το συγκρότημα έχει ανοίξει τις συναυλίες για τους Αμερικάνους Christian Death τους Αγγλους Legendary Pink Dots και τον θρυλικό βρετανό μουσικό Andi Sex Gang (των Sex Gang Children).
Οι New Zero God έχουν κυκλοφορήσει τρία ολοκληρωμένα άλμπουμ, δύο μίνι αλμπουμ, δύο 7”singlesκαι δύο digitalsingles. Aκόμα έχουν συμμετάσχει σε πολλές συλλογές του εξωτερικού, ενώ το τραγούδι τους «Kiss The Witch» ανέβηκε για δυο μήνες στο top10 των αγγλικών Gothic charts. Το νέο, τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος έχει τίτλο «Circus of Tortured Melodies» και κυκλοφορεί από τις 14 Φεβρουαρίου 2019 σε έγχρωμο βινύλιο.
Από τον Δεκέμβριο του 2018 ξεκίνησαν μια σειρά εμφανίσεων σε χώρους στην Αθήνα και στην επαρχία, παρουσιάζοντας ένα 90άλεπτο πρόγραμμα από τραγούδια τους καθώς και διασκευές, έχοντας μόνο δύο ακουστικές κιθάρες, ένα τύμπανο και μια φωνή.
Οι Marios Katsanos and The Mystic Libraries σχηματίστηκαν τον Μάιο του 2015. Την ίδια χρονιά ο Μάριος Κατσάνος έβγαλε το πρώτο του single με τρία κομμάτια και με γενικό τίτλο «The Day after», σε στίχους και μουσική του ίδιου. Η παραγωγή έγινε στο studio Siera από τον Άκη Γκολφίδη. Στο πρώτο single παίζουν κάποιοι από τους πιο γνωστούς εγχώριους μουσικούς της ροκ και της τζαζ, όπως ο Γιώργος Ζηκογιάννης στο μπάσο και ο Δημήτρης Μπέλος στα πλήκτρα. Συγχρόνως με το single έγιναν αρκετά ακουστικά live και ξεκίνησαν και τα πρώτα ηλεκτρικά live το καλοκαίρι του 2015 με τους Mystic Libraries.
Τον Δεκέμβριο του 2017 οι Mystic Libraries ηχογράφησαν τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με 15 κομμάτια με τον γενικό τίτλο «Starets». O δίσκος πήρε πολύ καλές κριτικές και κομμάτια του παίζονται σε ραδιόφωνα του εξωτερικού. Το 2018 έγινε η πρώτη περιοδεία της μπάντας, παίζοντας τον δίσκο σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδας και εξαντλήθηκε η πρώτη κόπια του δίσκου. Το 2019 συνεχίζονται τα live της μπάντας και ετοιμάζεται το υλικό για τον δεύτερο δίσκο.
Oι Μystic Libraries είναι ο Mάριος Κατσάνος στη φωνή και τα πλήκτρα, ο Χρήστος Λαδόπουλος στο μπάσο, ο Αδάμ Σωτηρόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Κώστας Δημητρίου στα τύμπανα.
Το live στηρίζει η κολεκτίβα Aza Records από την Θεσσαλονίκη και το Μusic Webzine Rock Overdose. Είσοδος 5 ευρώ με κρασί ή μπύρα.

Σχετικά άρθρα

«Πιάστηκα» με τον Κώστα Μαλιάτση στον Πολυχώρο Αγορά

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στον Πολυχώρο Αγορά στις 12 Απριλίου

Ηπειρωτικός Αγών

Λεωνίδας Μπαλάφας στον Πολυχώρο Αγορα στις 27 Απριλίου