Πολιτισμός

«Το Ευχαριστημένο» της Μ. Καραγάτση στο Πνευματικό Κέντρο

Την παράσταση «Το Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, παρουσιάζει το Θέατρο Πορεία και στα Γιάννενα, την Τρίτη 9 Απριλίου, στις 9.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση, που απέσπασε το βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009. Αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο για την προσέγγιση του πρωτοτύπου και τις ερμηνείες των ρόλων, όσο και για τη συζήτηση που προκάλεσε πάνω στην καλλιτεχνική προσωπικότητα και τον ρόλο της ως οικογενειάρχη, αλλά και στη σχέση πατέρα-παιδιού εν γένει.
Η διασκευή του μυθιστορήματος, που μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και που υπογράφει η Έρι Κύργια, μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση.
Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας ή μπορεί να στοιχειώνουν απλώς μία οικογένεια.
Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος…
Παίζουν οι Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δανάη Σαριδάκη και Χρήστος Μαλάκης.
Διάρκεια 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Εισιτήρια 16 ευρώ κανονικό, 14 ευρώ μειωμένο και 12 ευρώ εξώστης. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο (11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα).

Σχετικά άρθρα

Ποδαρικό με το «Μουζικουέντο» κάνει το Θέατρο Actina

Μ. Καραγάτση: «Ο πατέρας μου ήταν πολύ αυστηρός και μου έκοβε συνεχώς τα φτερά»