Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

H «Αγορομάνα» της Αφροδίτης Μητσοπούλου ταξιδεύει στα Γιάννενα

Μετά την ολοκλήρωση της 2ης θεατρικής σεζόν στην Αθήνα, η παράσταση «Αγορομάνα» της Αφροδίτης Μητσοπούλου ξεκινά ακόμα μία περιοδεία με προορισμό και τα Γιάννενα.

Το έργο εξερευνά, εξιστορεί και αποδομεί τα βιώματα της μητρότητας και της πατρότητας, φωτίζει σταδιακά την έμφυλη ανισότητα, που συνεχίζει ακάθεκτη να υφίσταται σήμερα, και ξετυλίγει με τόλμη το νήμα της βίας κατά των γυναικών. Μια νέα μητέρα διαπιστώνει ότι η ανατροφή παιδιών σε συνθήκες κοινωνικής πίεσης και αδιάκοπων «καλοπροαίρετων» οδηγιών καταλήγει να είναι μια επίπονη και εντατική μοναχική εργασία. Μόνο εκείνη το βιώνει έτσι; Είναι κακή μητέρα;
Μεταξύ stand-up comedy, ντοκιμαντέρ και μουσικής παράστασης, η «Αγορομάνα» είναι ένα ειλικρινές άνοιγμα στον κόσμο της μητρότητας και της γονεϊκότητας εν γένει. Η Αφροδίτη Μητσοπούλου και ο Ιάκωβος Μολυμπάκης καταφέρνουν να απενοχοποιήσουν τα αρνητικά συναισθήματα, που μπορεί να βασανίζουν έναν νέο γονιό, και να αγκαλιάσουν την αμηχανία και την ανασφάλεια που βιώνει. Σε έναν κόσμο επιφανειακής τελειότητας, τα λάθη και η σύγχυση λειτουργούν ως μια υπενθύμιση του ότι είμαστε άνθρωποι.
Σε κάθε παράσταση φιλοξενούνται επί σκηνής διαφορετικοί καλεσμένοι, οι οποίοι μοιράζονται τη δική τους ιστορία γονεϊκότητας ή έμφυλης ανισότητας.
Η παράσταση «Αγορομάνα» θα ανέβει για δύο παραστάσεις την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, στη «Σκηνή 125» της Θεατρικής Συμπαιγνίας (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.)
Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά. Τιμή εισιτηρίου 14 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Χαρτέξ», καθώς και ηλεκτρονικά στο more.com. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Τηλέφωνα κρατήσεων 2651312830, 6945533242 και 6983749922.

Σχετικά άρθρα

H «Αγορομάνα» για δύο παραστάσεις στη «Σκηνή 125»