Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

Διακρίσεις για την ομάδα «Επί Σκηνής» στο Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας

Με διακρίσεις επέστρεψε από την τέταρτη συμμετοχή της στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου στην Καρδίτσα η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών.

Η κριτική επιτροπή της απένειμε παμψηφεί το βραβείο Ηχητικής Επένδυσης για τη μουσική της παράστασης «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσσι Ουίλλιαμς, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Καψάλης, ενώ απέσπασε και έπαινο για την ξεχωριστή ανάγνωση ενός κλασικού έργου.
«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης για αυτές τις διακρίσεις. Οι κόποι τους ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο από το φεστιβάλ Καρδίτσας, το μακροβιότερο της Ελλάδας, που στηρίζει την προσπάθεια των ανθρώπων του ερασιτεχνικού θεάτρου»», αναφέρει σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα, που συνόδευε τη θεατρική ομάδα στην Καρδίτσα.
Την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελούσαν ο σκηνοθέτης Νίκος Χατζηπαπάς, οι ηθοποιοί Γιώργος Σουξές και Γεωργία Ζώη, ο συνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος και η χορογράφος – θεατρολόγος Κάλλια Θεοδοσιάδη.
Το Φεστιβάλ άνοιξε την αυλαία του στις 14 Μαρτίου με συναυλία της Ανδριάνας Μπάμπαλη και του Κώστα Λειβαδά. Κάθε μέρα δινόταν μια παράσταση και γινόταν ένα τιμητικό αφιέρωμα σε κάποιον σημαντικό άνθρωπο του θεάτρου (Γιώργο Κωνσταντίνου, Μπέτυ Λιβανού, Γιώργο Σουξέ).
Η απονομή των βραβείων έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ, όπου τιμήθηκε ο μεγάλος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος και ακολούθησε συναυλία με τραγούδια του από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Σχετικά άρθρα

Στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας η ομάδα «Επί Σκηνής»

Ρίχνει αυλαία το «Τριαντάφυλλο στο Στήθος»

Ηπειρωτικός Αγών

«Πρώτη» στο Χαϊδάρι για τη θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής»