ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ανακουκλωθείτε για να μη χανόμαστε!!!»

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το κουκλοθέατρο Αντράλα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου (21 Μαρτίου) μέσα από μία σειρά δρώμενων, παραστάσεων και εργαστηρίων, κάνοντας με αυτό τον τρόπο μικρούς και μεγάλους κοινωνούς σε μια συλλογική γιορτή για το κουκλοθέατρο.

Φέτος ο εορτασμός της ημέρας του κουκλοθεάτρου έχει ξεκινήσει από την αρχή του μήνα με ένα μαγικό «ταξίδι» εργαστηρίων σε πολλές δομές της πόλης, όπως στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, στην ΕΛΕΠΑΠ, στο κέντρο ψυχικής υγείας, στη Μονάδα Προστασίας του παιδιού, στα ΚΑΠΗ, στο habibi.works κ.α., γιατί… στο κουκλοθέατρο κανείς δεν περισσεύει.
Όλη αυτή η γιορτή θα κορυφωθεί το 3ήμερο 29-31 Μαρτίου, όπου τα εργαστήρια και οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων. Επίσης, το Σάββατο30 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί φαντασμογορική παρέλαση με σύνθημα «Ανακουκλωθείτε για να μη χανόμαστε!!!» Το Κουκλοθέατρο Αντράλα υπόσχεται μια εντυπωσιακή παρέλαση, με φανταστικές ανακυκλό-κουκλές που θα ξεκινήσουν από την πλατεία Πάργης και θα περπατήσουν στους δρόμους της πόλης, για να καταλήξουν στα Λιθαρίτσια, όπου και θα ολοκληρωθεί η παρέλαση με εκπλήξεις και γλέντια.
«Τις μέρες αυτές, η πόλη θα μεταφερθεί στον μαγικό κόσμο της κούκλας, με στόχο την ανάδειξη της τέχνης του κουκλοθέατρου ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας και της τέχνης. Η γιορτή υπόσχεται να αφήσει αξέχαστες εντυπώσεις. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πώς μπορούμε να ανακυκλώσουμε τη φαντασία μας και να ζωντανέψουμε ακόμα και τα πιο απλά αντικείμενα! Προσκαλούμε όλους να έρθουν και γιατί όχι να κρατήσουν και μια κούκλα! Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, παππούδες και παιδιά σας περιμένουμε!», αναφέρεται στην πρόσκληση.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κουκλοθέατρο Αντράλα στο τηλέφωνο 6974291513 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.antrala.gr
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 28 Μαρτίου, 18:00-20:00: Εργαστήριο «Έλα φτιάξε, παίξε, και έφυγες για την Παρέλαση» στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη 2 (έναντι Hotel Olympic) από την Καλλιτεχνική ομάδα Fortunati.
Παρασκευή 29 Μαρτίου, 17:00-18:00: Εργαστήριο «Κουκλοκινηθείτε» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας (ΠΙΟΠ) από το Κουκλοθέατρο Αντράλα και βιωματική ρυθμική από το εργαστήριο του Σάμι Χάσμε.
Παρασκευή 29 Μαρτίου, 18:30-19:30: Εργαστήριο «Ανακυκλώπουλα παπαγαλίνιους χαρτοσακούλιος» στο Καμπέρειο Ίδρυμα (4ος όροφος) από την Καλλιτεχνική ομάδα Fortunati.
Σάββατο 30 Μαρτίου, 11:00-12:00: Εργαστήριο «Ελάτε να καπελωθούμε» στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου και Μελανίδη 2 (έναντι Hotel Olympic).
Σάββατο 30 Μαρτίου, 12:00-13:30: Κουκλο-Παρέλαση.
Σάββατο 30 Μαρτίου, 18:00-19:00: Παράσταση circulus στο Καμπέρειο Ίδρυμα (4ος όροφος) από τον θίασο «Ανεμοδούρα και Μανιβέλα».
Κυριακή 31 Μαρτίου, 11:00 -12:00: Εργαστήριο «Παιχνίδια στο φως – όνειρα στη σκιά» στο Καμπέρειο Ίδρυμα (4ος όροφος) από την Καλλιτεχνική ομάδα Fortunati
Κυριακή 31 Μαρτίου, 12:30 -13:30: Παράσταση καραγκιόζη στο Καμπέρειο Ίδρυμα (4ος όροφος) από τον θίασο «Ανεμοδούρα».

Σχετικά άρθρα

«Ένας καλικάντζαρος στο καραμελάδικο» από το Κουκλοθέατρο Αντράλα

Ηπειρωτικός Αγών

«Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού»για δύο ακόμη παραστάσεις

«Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού» στο Θέατρο Κύκλος