ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Σε έναν μήνα οι Fuzztones στα Γιάννενα!

Μόλις ένας μήνας απέμεινε για το πολυαναμενόμενο live των Fuzztones στα Γιάννενα.

Το θρυλικό συγκρότημα, που αισίως διανύει την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, ετοιμάζεται να βάλει φωτιά στη σκηνή του Πολυχώρου Αγορά, το Σάββατο 16 Μαρτίου.
Γεννημένοι στα έγκατα του Lower East Side της Νέας Υόρκης, οι Fuzztones έγιναν σύντομα τακτικοί θαμώνες σε θρυλικά hotspot της Νέας Υόρκης όπως το CBGB και το Mudd Club. Χρησιμοποιώντας το fuzzbox (ένα απαρχαιωμένο πεντάλ εφέ, που χρησιμοποιήθηκε από πολλά γκρουπ της δεκαετίας του ’60 για να επιτύχουν υπερβολικά παραμορφωμένους «ψυχεδελικούς» ήχους κιθάρας), το συγκρότημα δημιούργησε έναν αηδιαστικό ήχο, που ανέφερε ως “Grunge” και το συγκρότημα είχε το παρατσούκλι “The Gurus of Garage Grunge”.
Ολοκληρωμένο με paisley και δερμάτινα ρούχα, αυθεντικά κολιέ από ανθρώπινο κόκαλο, οι Fuzztones επηρέασαν την κουλτούρα και την μόδα των μουσικών της ροκ σκηνής και όχι μόνο. Το κλασικό βίντεο του συγκροτήματος για το “Ward 81” ενέπνευσε ακόμη και τον θρυλικό Ramones, του οποίου το βίντεο “Psychotherapy” αντιγράφει αρκετές σκηνές απευθείας από το αριστούργημα των Fuzztones, όπως και η γκλίτερ ροκ ταινία docu “Velvet Goldmine”!
Μαζί τους στη σκηνή οι George Gakis & The Troublemakers, που θα παρουσιάσουν διασκευές από αγαπημένα τραγούδια, όπως μόνο ο Γιώργος Γάκης ξέρει, αλλά και κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους.
Τα εισιτήρια διατίθενται 20 ευρώ στην προπώληση και 25 ευρώ στο ταμείο. Προπώληση στο Beatnik (Ανεξαρτησίας 121–123), στο Indian Rock Café (Ανεξαρτησίας 145) και ηλεκτρονικά στο https://cometogether.live/event/715.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τους Fuzztones

Οι Fuzztones στα Γιάννενα για ένα ροκ εν ρολ πάρτι

Ηπειρωτικός Αγών

Οι Fuzztones στα Γιάννενα για ένα ροκ εν ρολ πάρτι