Photo: Vagelis Stergios
ΟικονομίαΑίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

«Ψήφος εμπιστοσύνης» από τις ξένες αγορές

Νέες αγορές ανοίγουν το φετινό καλοκαίρι για την Ήπειρο, με αεροπορικές εταιρίες και τουριστικούς πράκτορες της Ευρώπης να επιλέγουν τα αεροδρόμια του Ακτίου και των Ιωαννίνων.

Για πρώτη φορά, η αεροπορική εταιρία Ryanair ξεκινά την 1η Ιουλίου πτήσεις, που θα συνδέουν απευθείας το αεροδρόμιο Στάνστεντ με το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου δύο φορές την εβδομάδα.
Η εταιρία Easyjet, εκτός των πτήσεων από το Γκάτγουικ του Λονδίνου (έξι πτήσεις την εβδομάδα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και επτά πτήσεις την εβδομάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο) και των πτήσεων από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου (δύο πτήσεις την εβδομάδα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο) ανακοίνωσε για τη φετινή τουριστική περίοδο νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. Συγκεκριμένα, θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Μπρίστολ, από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, ενώ από το Λούτον του Λονδίνου θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.
Επίσης, για πρώτη φορά, ανοίγει η αγορά της Γαλλίας, η οποία στήριξε τον πρώτο οργανωμένο τουρισμό στην Ήπειρο πριν δεκαετίες, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, στον απολογισμό του 2020. H αεροπορική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε δύο νέες πτήσεις εβδομαδιαίως από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου.
Στο ίδιο αεροδρόμιο θα προσγειώνεται και η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air, που από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βαρσοβία δύο πτήσεις την εβδομάδα. «Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσθέτει στους προορισμούς της το Άκτιο και αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η Wizz Air τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτύξει στην Ευρώπη ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνδέσεων, δημιουργώντας συνεχώς νέες βάσεις», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.
Όσον αφορά το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το 2021 θα συνδέεται με τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα, για το διάστημα Μάιος – Οκτώβριος έχουν προγραμματιστεί δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Δανία (Κοπεγχάγη και Μπίλουντ), δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ) και μία εβδομαδιαία πτήση από Νορβηγία.
Ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, οι ενέργειες αυτές αποτελούν «ψήφο εμπιστοσύνης» από τις ξένες αγορές, ενώ πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα των δράσεων προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου του 2020 και του 2021 θα φανούν τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Σύνδεση με Σκανδιναβία με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

Ρότα για την UNESCO έβαλε και η αρχαία Νικόπολη

Στο +48,1% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων