ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Βαρύ το πένθος και στον επιχειρηματικό κόσμο

Στο πένθος βυθίστηκε και ο επιχειρηματικός κόσμος αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του τραγικού δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή του Θεόδωρου Νιτσιάκου. Ο εκλιπών ήταν ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Πραγματικό εκφραστή της επιχειρηματικότητας, που με τη επιμονή του, την εργατικότητα και την διορατικότητα που τον διακατείχε, κατάφερε να δημιουργήσει έναν όμιλο επιχειρήσεων στην περιοχή που τόσο αγαπούσε και να προσδώσει στην Ήπειρο ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία», χαρακτηρίζουν τον Θ. Νιτσιάκο ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη τους καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Τον θάνατο του Θ. Νιτσιάκου θρηνεί και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, χαρακτηρίζοντάς τον «φαινόμενο» επιχειρηματία. «Ευφυής, δυναμικός , μεθοδικός, ακούραστος, με όραμα και γνώσεις. Ο Σύνδεσμος μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η βιομηχανία, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά σε όλη την Ελλάδα είναι φτωχότερη σήμερα. Ο τουρισμός μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η κοινωνία μας είναι φτωχότερη σήμερα. Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒΙΠΙ και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, αλλά και στην ευρύτερη οικογένεια των εκατοντάδων εργαζομένων στον Όμιλο επιχειρήσεων Νιτσιάκος», αναφέρεται σε ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΙ Λευτέρης Αραμπατζής.
Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Θεόδωρου Νιτσιάκου προκάλεσε μεγάλη θλίψη σε όλο τον κόσμο της πτηνοτροφίας στη χώρα, καθώς τεράστια ήταν η συμβολή του στην ανάπτυξη του πτηνοτροφικού κλάδου. Το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η Πίνδος», ο πρόεδρος του Ανδρέας Δημητρίου και ο γενικός διευθυντής Λάζαρος Τσακανίκας εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και κάνουν γνωστό πως, αντί στεφάνου, θα καταθέσουν στη μνήμη του χρηματικό ποσό στη «Μέριμνα». «Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρα. Θα σε θυμόμαστε πάντα», αναφέρουν.
Τη βαθύτατη οδύνη της, τέλος, εκφράζει και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, της οποίας αποτελούσε μέλος ως ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Du Lac.
«Ο εκλιπών συνάδελφος υπήρξε επί σειρά δεκαετιών σημείο αναφοράς για τον ξενοδοχειακό κλάδο, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, με την επιχειρηματική του εμβέλεια να ξεπερνά ακόμη και τα σύνορα της Ευρώπης. Η ξενοδοχειακή μας οικογένεια είναι από σήμερα φτωχότερη», αναφέρει σε ψήφισμά του, κάνοντας γνωστό ότι στη μνήμη του θα καταθέσει χρηματικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Βήμα για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων η παρουσία στη ΔΕΘ