ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε Χίνκα και Γαβρισιούς

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα συνταγματάρχη Σωτήρη Σταύρου που τον Αύγουστο του 1974 χάθηκε μαζί με άλλους Έλληνες στρατιωτικούς στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, καθώς και για τους κατοίκους της Χίνκας που σφαγιάσθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας στις Κοινότητες Γαβρισιών και Χίνκας.

Ογδόντα χρόνια από τη θηριωδία των Γερμανών κατακτητών  στη Χίνκα και ο Δήμος Ζίτσας με τους τοπικούς φορείς τίμησε  τη μνήμη των νεκρών δημοτών του. Στον τόπο του μαρτυρίου, στο μνημείο των σφαγιασθέντων κατοίκων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη, της Αντιδημάρχου Κατερίνας Μπαλάφα, του Δημοτικού Συμβούλου Γεώργιου Ζιάκκα, του Προέδρου της Κοινότητας Ευάγγελου Ιωάννου, του Προέδρου  του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ιωάννη Μήτση, του Προέδρου της Κοινότητας Γρανίτσας Άγγελου Γκουρογιάννη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ιωαννίνων Κωνσταντίνου Κοτρώτσιου, του εκπρόσωπου της VIII Ταξιαρχίας Λοχαγού πεζικού Σωτήριου Δημητρίου, κατοίκων και συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Τη μνήμη του αδικοχαμένου Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Σωτήρη Σταύρου που τον Αύγουστο του 1974 μαζί με άλλους Έλληνες στρατιωτικούς  χάθηκαν κατά  τη δεύτερη τουρκική εισβολή  στην Κύπρο τίμησαν με μια σεμνή τελετή ο Δήμος και η  Κοινότητα Γαβρισιών, τόπος καταγωγής του.

Στην πλατεία του χωριού, στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον ήρωα Συνταγματάρχη τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης  Αγνή Νάκου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μιχάλης Τσίντας,ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωαννίνων Κων/νος Κοτρώτσιος, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία  Αντώνιος Βασιλείου, συγγενείς του ήρωα και κάτοικοι της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά