ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Κύκλος θερινών εργαστηρίων στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Σε εξωτικά νησιά, ξεκινώντας για καινούργια ταξίδια και νέες περιπέτειες, καλεί τους μικρούς της φίλους να σαλπάρουν φέτος το καλοκαίρι η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων.

Με συντροφιά στο ταξίδι ένα βιβλίο, που θα δώσει το έναυσμα για πολλές δραστηριότητες, ομαδικά κιναισθητικά παιχνίδια και εικαστικές δημιουργίες, το καλοκαιρινό πρόγραμμα ξεκινά από τις 27 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές σχολικής ηλικίας 6-10 ετών. Θα υλοποιείται στον χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, και απαιτείται προεγγραφή των παιδιών, που θα αποτελούν μια σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια του θερινού προγράμματος.
Η συμμετοχή στο θερινό πρόγραμμα είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη και να αποχωρούν από αυτήν συνοδευόμενα από έναν γονέα/κηδεμόνα, τηρώντας το ωράριο του προγράμματος.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορύν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2651072863, από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή) μέχρι και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

2.305 μαθητές στα προγράμματα της σχολικής χρονιάς

Πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποίησε φέτος η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων.
Με τα δύο νέα προγράμματα, «Οι Καλημέρες ενός ιππότη» και «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό…», οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η συστολή, ο φόβος του αγνώστου, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, όπως εκφράστηκαν μέσα από τις ιστορίες της Ιωάννας Μπαμπέτα στο βιβλίο «Οι καλημέρες ενός ιππότη» και του Χάρολντ Χιμένες Κανισάλες στο βιβλίο «Παράξενος». Παράλληλα, συνεχίστηκαν και τρία παλαιότερα προγράμματα της Βιβλιοθήκης, «Ο δικός μας Όλυμπος», «Τι μου λείπει;» και «Αν η αγάπη δεν είχε λόγια», με μεγάλη απήχηση.
Στα προγράμματα συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συνολικά 2.305 μαθητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Κω, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα), καθώς έλαβαν χώρα διαδικτυακά. Οι μαθητές απόλαυσαν τις αφηγήσεις, τα διαδικτυακά παιχνίδια, αλλά και τις συζητήσεις που προέκυψαν μέσα από καταστάσεις προβληματισμού. Οι εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους αποτυπώθηκαν σε ζωγραφιές και κολάζ, που απέστειλαν και εκτίθενται στον χώρο της Βιβλιοθήκης.

Σχετικά άρθρα

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιόρτασε η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Αστικό πράσινο υπό διωγμόν

Γιώργος Απηλιώτης

Δύο νέες εκδόσεις από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων