Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Ανέβασαν «Ελένη» του Ευριπίδη στο θέατρο Γιτάνων

Μία ξεχωριστή εμπειρία αποτέλεσε για τη μικτή θεατρική ομάδα του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων, του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων και του 1ου Γυμνασίου Ανατολής η παράσταση με το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη, που έδωσε την Παρασκευή 26 Απριλίου στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων και εντασσόταν στο πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίου θεάτρου».

Μέσα στην υποβλητική ατμόσφαιρα του αρχαίου θεάτρου, οι μικροί μαθητές (Χρυσοβαλάντου Γιώτη, Νικόλας Γιώτης, Χριστόφορος Γιώτης, Νικολέτα Ζήκου, Θοδωρής Μερτζάνης, Αργυρή Μερτζάνη, Μαρία Παπάζη, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Γιογλή, Δημοσθένης Γιογλής, Σταύρος Εμμανουηλίδης, Αθηνά Τάσση, Μαρία Βλέτσα, Γιώργος Νάκας, Ελεονόρα Δασκαλοπούλου, Γιάννης Στεφάνου, Θάλεια Κωλέτση, Δημήτρης Πετούσης, Βιβή Μιχαηλίδου) έριξαν γέφυρες πολιτισμού ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Χρυσούλας Γεωργοπούλου και Παναγιώτη Βούλγαρη.
Η θεατρική ομάδα απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των γονέων που παραβρέθηκαν στον χώρο του θεάτρου, αλλά και τα ιδιαίτερα επαινετικά λόγια της αρχαιολόγου κ. Λάζου, που υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι η παράσταση «ήταν η καλύτερη από 34 δράσεις σχολείων τη φετινή χρονιά στο θέατρο των Γιτάνων».
Την ίδια παράσταση είχαν ανεβάσει στο Ωδείον της Πρέβεζας και στο Φεστιβάλ ερασιτεχνικών ομάδων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με τη θεατρική ομάδα να ανανεώνει το ραντεβού της για τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Ολύμπια εν Δίω» στην Κατερίνη της Πιερίας, στο οποίο επιλέχθηκε να συμμετέχει μεταξύ θεατρικών ομάδων από σχολεία της χώρας αλλά και του εξωτερικού.
Η θεατρική ομάδα ευχαριστεί τη διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ιωαννίνων Βασιλική Τσάγκα, που, σε συνεργασία με τις Διευθύντριες του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων Δήμητρα Κατσούλη και του 1ου Γυμνασίου Ανατολής Ολυμπία Μπακάλη, αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από μία διασχολική δράση. Επίσης, ευχαριστεί τους κ.κ. Καραγιάννη, Ντάφλου και Ζαγορισίου, οι οποίοι συνόδευσαν την εκδρομή στην Πρέβεζα, σε συνέχεια της θεατρικής παράστασης.