Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Στις Αρρένες του Γράμμου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Τρεις πορείες στις Αρρένες του Γράμμου, με αφετηρία το Πευκόφυτο, θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων την Κυριακή 12 Μαΐου.

Η πρώτη θα φτάσει έως τις Λίμνες Μουτσάλια, σε υψόμετρο 1.730 μ. Πρόκειται για πορεία Α’ κατηγορίας, διάρκειας 6 ωρών, μήκους 13 χιλιομέτρων με 700 θετική υψομετρική. Η δεύτερη πορεία θα συνεχίσει έως τις Κάτω Αρρένες, σε υψόμετρο 2.075 μ. Είναι πορεία Β’ κατηγορίας, διάρκειας 7 ωρών, μήκους 18 χιλιομέτρων με 1.100 θετική υψομετρική. Αρχηγός και στις δύο πορείες θα είναι ο Γιάννης Δημολιάτης. Η τρίτη πορεία θα φτάσει έως τις Άνω Αρρένες, σε υψόμετρο 2.192 μ. Είναι πορεία Γ’ κατηγορίας, διάρκειας 8 ωρών, μήκους 18 χιλιομέτρων με 1.200 θετική υψομετρική. Αρχηγός θα είναι ο Γεώργιος Μπούτζας
Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός: ορειβατικό μποτάκι, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αντιανεμικό – αδιάβροχο, γυαλιά ηλίου, νερό, καπέλο, κατάλληλο σακίδιο. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά των ρούχων.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7 το πρωί από το πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας. Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά και το Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του Συλλόγου (Σμύρνης 15). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2651022138 και 2651181068.

Σχετικά άρθρα

Στο Ταμπούρι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Άφησαν υποσχέσεις οι μικροί αναρριχητές του ΕΟΣ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Συνοδεία Λυκείου της Αττικής σε μονοπάτια του Ζαγορίου