Αίθουσα Σύνταξης Καθημερινά

«Οδηγούμε με υπευθυνότητα» με τον Κ. Στεφανή

Ο δημοσιογράφος και συνοδηγός αγώνων Κώστας Στεφανής θα είναι ο επόμενος προσκεκλημένος ομιλητής στον νέο κύκλο μηνιαίων διώρων διαδραστικών συναντήσεων, με τίτλο «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς».

Ο Κώστας Στεφανής, ιδιαίτερα γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές του και την αρθογραφία του στον ειδικό τύπο, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα «Οδηγούμε με υπευθυνότητα», στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac. Ο ομιλητής θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης σωστής οδηγικής συμπεριφοράς στα παιδιά κάθε ηλικίας, μέσα από τη διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση, ιδιαίτερα σε ζητήματα όπως η χρήση ζωνών, η κατανάλωση οινοπνεύματος και η τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας.
Ο Κώστας Στεφανής γεννήθηκε στην Αθήνα και η καριέρα του στα ράλι ξεκίνησε το 1970. Μέχρι σήμερα έχει καθίσει στο δεξί μπάκετ ως συνοδηγός σε πάνω από 33 οδηγούς και πολλοί από αυτούς έχουν γίνει πρωταθλητές Ελλάδος, μεταξύ αυτών ο Jigger, ο Ιαβέρης, ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Ιαβέρης Junior, ο Άρης Βωβός, ο Dim και πολλοί άλλοι. Έχει συμμετάσχει σε 28 ράλι Ακρόπολις και η καλύτερη στιγμή του ήταν το 1995, καθώς κέρδισε την 1η θέση στη γενική κατάταξη με τον Άρη Βωβό. Επίσης έχει κερδίσει 16 πρωταθλήματα και κύπελλα στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες του πανευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλλυ, όπως στο ράλλυ Μόντε Κάρλο, το RAC και το ράλλυ Πορτογαλίας. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στη δημοσιογραφία και παράλληλα με τους αγώνες, εργάστηκε από τις αρχές του ’70 στις εφημερίδες «Βραδινή» και «Απογευματινή», καθώς επίσης και στα περιοδικά «Auto Tourism» και «Πίστες και Δρόμοι». Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Τροχοί και Δρόμοι» και από το 1999 έως και σήμερα είναι ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Traction», από την οποία έχουν περάσει ως καλεσμένοι σπουδαίες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και από τον αθλητισμό. Από το 2010 έως και σήμερα είναι διευθυντής έκδοσης του «Traction Magazine». Όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας του έχει οδηγήσει μερικά από τα σπουδαιότερα αυτοκίνητα, όπως η Enzo Ferrari, η Ferrari F 50, η Porsche Carrera GT, η F1 Jordan, το Subaru Impreza WRC, το Peugeot 206 WRC, το Citroen Xsara WRC, το Skoda Fabia WRC και πολλά άλλα.
Τις διαδραστικές συναντήσεις με τίτλο «Από το Α ως το Ω. Μια Ακαδημία για Γονείς» διοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια Άρτεμη Γιώτσα, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Νικόλαο Χαλιάσο και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια Άρτεμη Τσίτσικα.

Σχετικά άρθρα

Μορφή εκτεταμένης βίας το παθητικό κάπνισμα