ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μια εκδήλωση για τον γύπα Ασπροπάρη και τους προστάτες του

Στο πλαίσιο των πολυετών δράσεων που υλοποιεί για τον κρισίμως απειλούμενο γύπα Ασπροπάρη (γνωστός στην Ήπειρο ως Κουκάλογο) και με αφορμή την ολοκλήρωση, στο τέλος της χρονιάς, του διασυνοριακού Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» (2017-2022), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προσκαλεί τους φίλους του Ασπροπάρη κάθε ηλικίας σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον γύπα-σύμβολο της ηπειρώτικης φύσης και στο δίκτυο ανθρώπων για την προστασία του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων, τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Κόνιτσας. Θα περιλαμβάνει ενημερωτικές παρουσιάσεις και προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του σκηνοθέτη Γιάννη Φλούλη «Νομάδες», το οποίο πρόσφατα κέρδισε τιμητική διάκριση στο 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – DocFest. Πρόκειται για μία ταινία που αφηγείται τη ζωή των τελευταίων μετακινούμενων κτηνοτρόφων της χώρας και τη σύνδεσή τους με τον πλέον απειλούμενο γύπα, τον Ασπροπάρη. Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και για την υλοποίησή του, οι συντελεστές του ταξίδεψαν στα βουνά της Ηπείρου συνομίλησαν και ταξίδεψαν με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Θα ακολουθήσει κέρασμα με τοπικά κρασιά και εδέσματα.
Η εκδήλωση θα είναι επικεντρωμένη τόσο στον Ασπροπάρη, όσο και στις δράσεις που υλοποιούνται με τους ανθρώπους που αποτελούν μέλη του Δικτύου Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα (κτηνοτρόφοι, υπάλληλοι δασικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών, γεωργοί, προσωπικό Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών κ.ά.) και της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη.

Σχετικά άρθρα

Οργιάζει η ανοιξιάτικη λαθροθηρία στο Ιόνιο

Ο Ασπροπάρης επιστρέφει στις σχολικές αίθουσες

Ηπειρωτικός Αγών