ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τεστ μνήμης και ενημέρωση από την Ε.Ψ.Ε.Π.

Σειρά δράσεων, με σκοπό αφενός την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν την έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου την πληροφόρηση των φροντιστών ατόμων με άνοια, σχετικά με τη διαχείριση της νόσου κατόπιν της διάγνωσης, διοργανώνει το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο Αλτσχάιμερ, όπως έχει καθιερωθεί η 21η Σεπτεμβρίου, και τον μήνα Σεπτέμβριο που είναι αφιερωμένος στην άνοια.

Απώτερος στόχος είναι η διαχείριση και εξάλειψη του στίγματος που περιβάλλει τη νόσο και επηρεάζει δυσμενώς τόσο τους ασθενείς όσο και τους φροντιστές τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων, την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» θα γίνει η προβολή της ταινίας «Ο πατέρας». Μετά την προβολή η Π.Θ.Ο. θα είναι διαθέσιμη για ερωτήσεις από το κοινό.

Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου και την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι, στον ισόγειο χώρο του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιούντα δωρεάν τεστ μνήμης και ενημέρωση κοινού σχετικά με την άνοια. Επίσης, την Τετάρτη, στις 8 το βράδυ θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο των Ιωαννίνων με το χρώμα του Alzheimer και θα γίνει διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση του κοινού, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την άνοια του Ο.Κ.Π.Α.ΠΑ. Δήμου Ιωαννιτών.

Τέλος, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η ομάδα της Ε.Ψ.Ε.Π. θα συμμετεχει στον αγώνα Run Greece «Τρέχω για την άνοια».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2651034200, στο email kenanoias_ioa@yahoo.com ή αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, ΚΕΠΑΒΙ, γραφεία 122-123.

Σχετικά άρθρα

Ζωές άδειες και αποξεχασμένες

Νίκος Μπιλανάκης

Ψηφίζουν Ioannina Lake Run οι δρομείς

Ηπειρωτικός Αγών

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΚΠΑΠΑ – ΕΨΕΠ για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια

Ηπειρωτικός Αγών