ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Ένα ακόμη διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas, μαζί με πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας, και με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Το διήμερο αιμοδοσίας, που υποστηρίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», θα λάβει χώρα και αυτή τη φορά στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου), με τους πολίτες να καλούνται να αιμοδοτήσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Συμμετέχουν η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας και Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.), ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου.
Κάθε αιμοδότης θα μπορεί καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για την δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

Σχετικά άρθρα

Διήμερο αιμοδοσίας από τον Ερυθρό Σταυρό και τους Paguristas

Διήμερο αιμοδοσίας και ανθρωπισμού

Με συμβολισμούς το νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας