ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διήμερο αιμοδοσίας και ανθρωπισμού

Ένα διήμερο αιμοδοσίας και ανθρωπισμού οργανώνουν το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas, μαζί με πλήθος φορέων και συλλόγων, καθώς και την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών.

Το διήμερο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας, που διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Μαζί με την αιμοδοσία θα πραγματοποιείται και συγκέντρωση τροφίμων για τον λαό της Ουκρανίας. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συγκεντρώνει τρόφιμα απ’ όλη την Ελλάδα και σε τακτά χρονικά διαστήματα φορτηγά του αναχωρούν για τα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, όπου παραδίδουν την ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας στον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό. Στόχος η κινητοποίηση των εθελοντών αιμοδοτών και των ευαισθητοποιημένων πολιτών να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στον πόλεμο, τη στήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδι, αλεύρι, ζυμαρικά και όσπρια.

Στην αιμοδοσία συμμετέχουν η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.), ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης» και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου.

Το διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας υποστηρίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Υπενθυμίζεται ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.
Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (παράρτημα Ιωαννίνων) για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Χρήματα και τρόφιμα για τους πληγέντες συγκεντρώνει ο Ερυθρός Σταυρός