ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διήμερο αιμοδοσίας από τον Ερυθρό Σταυρό και τους Paguristas

Ένα ακόμη διήμερο αιμοδοσίας οργανώνουν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών.

Και αυτή τη φορά πλήθος φορέων και συλλόγων αιμοδοσίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερες φιάλες αίματος, με ιδιαίτερη συνδρομή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Στην αιμοδοσία συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων/ Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε Μαζί Ιωάννινα», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Ταχυδρομικών Ηπείρου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων – Σύστημα Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος ΑμεΑ «Πύρρος», το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται ενημέρωση από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Παράρτημα Ιωαννίνων) για τη δωρεά μυελού των οστών, ενώ όποιος επιθυμεί θα μπορεί να δώσει δείγμα.
Το διήμερο εθελοντικής Αιμοδοσίας υποστηρίζουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Υπενθυμίζεται ότι κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.
«Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πετύχουμε την αυτάρκεια σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Γιατί είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, γιατί ενδιαφερόμαστε για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας, γιατί το αίμα πρέπει να προσφέρεται από ευαισθητοποιημένους τακτικούς εθελοντές αιμοδότες κι όχι υπό πίεση από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών, γιατί πρέπει ν’ αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία. Συμμετέχουμε με θέληση, με χαμόγελο κι αγάπη γιατί… το αίμα μας ενώνει όλους», αναφέρεται στην πρόσκληση για το διήμερο αιμοδοσίας.

Σχετικά άρθρα

Διήμερο αιμοδοσίας και ανθρωπισμού

Με συμβολισμούς το νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Νέο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας