ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Παρουσία του Λ. Οικονόμου οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Κόνιτσας

Παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κόνιτσα οι εκδηλώσεις για την 108η επέτειο από την απελευθέρωση της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από τον τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα, και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Εκτός του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Κόνιτσας, ο Πρόδρομος Γαϊτανίδης ως εκπρόσωπος της περιφέρειας Ηπείρου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, αστυνομικός διευθυντής Βασίλης Μουσελίμης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας, επιπυραγός Σπυρίδων Νάκος.
Ο κ. Οικονόμου στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο Κόνιτσας, όπου είχε συζήτηση με τον δήμαρχο για θέματα ασφάλειας που απασχολούν την περιοχή, ενώ, ακολούθως, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, επισκέφτηκε την περιφέρεια Ηπείρου, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά άρθρα

Σε επιχειρησιακή λειτουργία το Κοινό Κέντρο Επαφής στην Κακαβιά

«Τρέχει» το θέμα του νέου καταστήματος κράτησης

Ένα τριήμερο «Στα Αγιασμένα Αχνάρια του Αγίου Παϊσίου»

Ηπειρωτικός Αγών