ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Τρόποι ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού και καλές πρακτικές

Διημερίδα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού θα πραγματοποιήσει η περιφέρεια Ηπείρου, σε συνδιοργάνωση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τρόποι ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου, ενώ θα παρουσιαστούν και καλές πρακτικές από αγώνες που πραγματοποιούνται στην περιοχή μας και προσελκύουν πλήθος επισκεπτών.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής με χαιρετισμούς επισήμων και έχει διαρθρωθεί σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη με τίτλο «ΜΜΕ και αθλητικός τουρισμός», θα μιλήσουν ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Βασίλης Γοργόλης με θέμα «Ο χάρτης των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ήπειρο», ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με θέμα «Ο ρόλος των ΜΜΕ στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού», ο τέως πρόεδρος του ΠΣΑΤ και μέλος ΔΕΠ του πανεπιστημίου Πατρών Σωτήρης Τριανταφύλλου με θέμα «Η προβολή διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού στην εποχή των social media και των κινητών συσκευών» και, τέλος, η διευθύνουσα σύμβουλος Sports Traveler 76 Ltd Έφη Ζήκουλη με θέμα «Καινοτομία και τεχνολογία στον αθλητικό τουρισμό».
Η δεύτερη ενότητα, με ώρα έναρξης στις 8.10 το βράδυ, έχει τίτλο «Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και τουρισμός». Θα ξεκινήσει με την εισήγηση του ειδικού γραμματέα ΠΣΑΤ και δημοσιογράφου ΕΡΑ ΣΠΟΡ Φάνη Σκύφτα, με θέμα «Αθλητικός τουρισμός και τοπικές κοινωνίες». Ακολουθούν ο Dr. Sportwiss πανεπιστημίου Κολωνίας και ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αντώνης Τοσουνίδης, με θέμα «Ο πανεπιστημιακός αθλητισμός και η συμβολή του στον τουρισμό της Ηπείρου» και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης με θέμα «Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στα Ιωάννινα, η εμπειρία του προηγούμενου έτους και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να απογειωθεί ο αθλητικός τουρισμός».
Το Σάββατο θα αναπτυχθεί η ενότητα «Αθλητικός τουρισμός 365 ημέρες τον χρόνο στην Ήπειρο, case studies αθλητικών events και τουρισμού». Στις 11.30 το πρωί, θα μιλήσει η επιχειρηματίας τουρισμού με γνώσεις διεθνούς μάρκετινγκ Τουρισμού Έλσα Εξάρχου Κεντέρη με θέμα «Η Ήπειρος ως προορισμός αθλητικού τουρισμού 365 ημέρες τον χρόνο» και ακολουθούν ο δημοσιογράφος, υπεύθυνος Επικοινωνίας Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Βασίλης Λούπας με θέμα «Τα Ιωάννινα ως κέντρο προετοιμασίας ομάδων μπάσκετ», ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κ. Βρακάς με θέμα «Ποδόσφαιρο και αθλητικός τουρισμός» και η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Μάρθα Παλαιοπάνου με θέμα «Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων στη λίμνη Παμβώτιδα».
Στη 1 το μεσημέρι ξεκινά το δεύτερο μέρος, με τον γενικό αρχηγό και έφορο εκδηλώσεων του Κολυμβητικού Ομίλου Ιωαννίνων Αριστοτέλη Λιάρο και θέμα «Η διοργάνωση κολυμβητικών διοργανώσεων στο κλειστό κολυμβητήριο των Ιωαννίνων και η σημασία τους στην οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης». Ακολουθούν ο προπονητής χάντμπολ, πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας με θέμα «Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στις ακριτικές περιοχές», ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου Θανάσης Χάσκης με θέμα «Το δρομικό κίνημα στην Ήπειρο» και τέλος, ο προπονητής τένις Αριστοτέλης Ντάλιας με θέμα «Τα Ιωάννινα και η ανάπτυξή τους ως τενιστικός προορισμός».

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου