Αίθουσα ΣύνταξηςΚαθημερινά

Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. παρουσιάζουν τα έργα τους

Τη 2η έκθεση μαθητικών έργων Επαγγελματικών Λυκείων με τίτλο «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί - 2019» διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη και την Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Κύριος στόχος της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, αποτελεί η ανάδειξη του σύγχρονου και αναβαθμισμένου Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν και αφορούν στην αναμόρφωση της δομής του, τη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας», τη εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν στα Επαγγελματικά Λύκεια, οπτικό-ακουστικό υλικό και μαθητικά έργα που έχουν δημιουργήσει μαθητές και εκπαιδευτικοί. Επίσης, το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, δρώμενα και συζητήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του χώρου της εργασίας.

Η έκθεση απευθύνεται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, καθώς και σε μαθητές των Γυμνασίων και της Α’ τάξης Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, σε αποφοίτους λυκείων, σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και γονείς, σε οργανισμούς και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και σε κοινωνικούς εταίρους που εμπλέκονται στο πρόγραμμα της Μαθητείας.

Τέλος, την Παρασκευή, στις 6:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής πτυχίων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης & Κατάρτισης των αποφοίτων του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ., ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, στις 5:30 μ.μ., παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη.

Θα ακολουθήσουν συζητήσεις με θέμα το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας» και «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και η ημέρα θα ολοκληρωθεί με θεατρικό παιχνίδι (6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων).

Την Παρασκευή στις 5:30 μ.μ, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Διασύνδεση των Επαγγελματικών Λυκείων με τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ηπείρου», στην οποία θα συμμετέχουν η κ. Τζούφη, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Τρ. Αλμπάνης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας δήμου Ιωαννιτών Π. Τσίλη, ο πρόεδρος ΔΣ της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων Ελ. Αραμπατζής και εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα κλείσουν με την απονομή πτυχίων Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης & Κατάρτισης των αποφοίτων του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων Περιφέρειας Ηπείρου, στις 6:30 μ.μ., και μουσικοχορευτικό δρώμενο (2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιωαννίνων).

 

Σχετικά άρθρα

Παρέμβαση Μ. Τζούφη για τα προβλήματα περίθαλψης των στρατιωτικών

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

Πληθαίνουν οι φωνές για λήψη στοχευμένων μέτρων