ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Μορφή εκτεταμένης βίας το παθητικό κάπνισμα

Με θέμα «Παθητικό κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα» και ομιλητή τον πνευμονολόγο – εντατικολόγο, τέως αναπληρωτή καθηγητή των πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard Παναγιώτη Μπεχράκη, πραγματοποιείται η 3η μηνιαία δίωρη διαδραστική συνάντηση, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, με τίτλο «Από το Α ως το Ω»- Μια Ακαδημία για Γονείς.

Η συνάντηση, την οποία διοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac.
Ο ομιλητής θα αναφερθεί στη συσχέτιση του παθητικού καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους ως μια εκτεταμένη μορφή βίας, που στρέφεται κυρίως εναντίον μικρών παιδιών και αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι πάσχοντες από αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά νοσήματα. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα των εγκύων γυναικών και των εργαζομένων στους χώρους αυτούς, που, χωρίς δυνατότητες άμυνας, υποβάλλονται σε υποχρεωτικό κάπνισμα και υφίστανται βαριές συνέπειες σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.

Σχετικά άρθρα

Το άγχος και η διαχείρισή του στην παιδική και εφηβική ηλικία

Ανοιχτές συζητήσεις με θέμα την εφηβεία

Ηπειρωτικός Αγών

«Δωδώνη»- Απόρροια των επενδύσεων οι νέες θέσεις εργασίας

Αποστόλης Τζελέτας