ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σοφία Μαρκούλα: «Τα Γιάννενα αξίζουν ό,τι καλύτερο»

Τον δρόμο που άνοιξε στον χώρο της αυτοδιοίκησης το 2019 θέλει να συνεχίσει η δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα, έχοντας την προσδοκία αυτή τη φορά η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» να βρίσκεται στη θέση της δημοτικής αρχής, ώστε και η ίδια να δει τις σκέψεις και τις ιδέες της να γίνονται πράξη.

Στόχος της να αξιοποιήσει τις γνώσεις και την εμπειρία της από τον επαγγελματικό της βίο, αλλά και από τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε στην τρέχουσα δημοτική περίοδο, με προσανατολισμό κυρίως στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής. Το ενδιαφέρον της, βέβαια, για τον Δήμο δεν εξαντλείται σε αυτό, καθώς θέλει να συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της πόλης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Γιατί τα Γιάννενα αξίζουν ό,τι καλύτερο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Το 2019 οι Γιαννιώτες σας τίμησαν με την ψήφο τους και σας εξέλεξαν δημοτικό σύμβουλο. Τέσσερα χρόνια μετά ζητάτε την επανεκλογή σας. Τι έχετε να τους καταθέσετε ως απολογισμό σας, ώστε να σας επιλέξουν εκ νέου;

Τα τέσσερα αυτά χρόνια, παρά το ότι η παράταξή «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» βρέθηκε στα έδρανα της αντιπολίτευσης, είχα τη δυνατότητα να δώσω –εκτιμώ- δείγματα γραφής. Επιλέχθηκε να εκπροσωπήσω τον Δήμο Ιωαννιτών στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Σχεδία», στο οποίο είμαι πρόεδρος, συμμετέχω στο Δ.Σ. του ΟΚΠΑΠΑ, στο Δ.Σ. του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας και στην επιτροπή ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Ιωαννιτών, ενώ διετέλεσα μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Επιτροπής Υπνωτηρίου Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών.
Σε αυτές τις εκλογές δε διεκδικώ μόνο την επανεκλογή μου, αλλά στόχος είναι να αποτελέσει η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» την επόμενη δημοτική αρχή και ο Θωμάς Μπέγκας τον επόμενο δήμαρχο των Ιωαννίνων. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι από τη θέση της δημοτικής αρχής οι ιδέες και τα σχέδια για κοινωνική πολιτική, για δημιουργία και οργάνωση δομών υποστήριξης ευπαθών και πασχόντων συμπολιτών μας, για επίλυση καθημερινών προβλημάτων, για βελτίωση της ποιότητας ζωής, για διασύνδεση δομών, για συμπερίληψη και κοινωνική συνοχή, θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

Όλα αυτά ακούγονται πολύ ωραία, αλλά σε ένα βαθμό, θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι είναι μεγαλεπήβολα σχέδια. Όταν όλα αυτά δεν μπορεί να τα πετύχει το κράτος, θα μπορέσει να τα κάνει ένας Δήμος; Θέλετε να μας δώσετε ένα παράδειγμα μιας δομής, μιας δράσης που θα μπορούσε να γίνει από την επόμενη δημοτική αρχή;

Η πολιτική δράση σε τοπικό επίπεδο μπορεί να έχει άμεση επίδραση στις ζωές των ανθρώπων, εφόσον μπορεί να οργανώσει υποστηρικτικές δομές, να συνεργαστεί με μονάδες υγείας και πανεπιστήμια, και να δώσει λύσεις σε θέματα, όπως είναι για παράδειγμα η άνοια. Έχοντας γνώση του μεγέθους του προβλήματος, στην παράταξή μας «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με υποψήφιο δήμαρχο τον Θωμά Μπέγκα, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως περισσότερα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, περισσότερα Κέντρα Άνοιας και Μνήμης στις διάφορες περιοχές του Δήμου μας, δομές υποστήριξης των φροντιστών και των οικογενειών των ασθενών, και το κυριότερο δημιουργία δομών όπου θα μπορούν να διαμένουν ασθενείς με προχωρημένη άνοια, ώστε οι ίδιοι ασθενείς να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και παράλληλα οι οικογένειές τους να ανακουφίζονται.

Προσφέρετε στον συνάνθρωπο μέσα από την επιστήμη σας, ασκώντας την ιατρική από το 1997 και σήμερα είστε υπεύθυνη των ιατρείων επιληψίας και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ έχετε και τη βαθμίδα της επίκουρης καθηγήτριας Νευρολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να προσφέρετε και μέσα από την αυτοδιοίκηση;

Επιθυμώ και μπορώ να δουλέψω για τους κατοίκους του Δήμου μας, για τα Γιάννενα, στα οποία γεννήθηκα, σπούδασα και μεγάλωσα τα παιδιά μου. Στα Γιάννενα στα οποία ζω, εργάζομαι και δημιουργώ όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω στην ανθρώπινη δύναμη, στην αλληλεγγύη, στη σκληρή δουλειά και στον σωστό προγραμματισμό, και θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου. Θεωρώ ότι μπορώ να συνδράμω με τις δυνάμεις και τις δυνατότητές μου στο παρόν και στο μέλλον των Ιωαννίνων, στο παρόν και στο μέλλον του Δήμου μας. Επιθυμώ να εργαστώ για τα Γιάννενα με υπευθυνότητα, αφοσίωση, διαφάνεια, πίστη, διάθεση να διερευνώ και να ακούω τις ανησυχίες, τις ανάγκες, τις προτάσεις σας και να προτείνω λύσεις.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» ήταν στο τιμόνι του Δήμου πριν τη σημερινή δημοτική αρχή, ενώ και οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι μπορούν να θεωρηθούν δοκιμασμένοι. Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη σύγκριση. Σε τι πιστεύετε ότι υπερτερείτε ως παράταξη;

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» διαθέτει και την εμπειρία και τη γνώση, που την κάνουν να πατά γερά στα πόδια της και μπορεί να δημιουργήσει μέλλον για τον Δήμο Ιωαννιτών, όπως είναι και το σύνθημά μας. Δε φοβόμαστε τη σύγκριση, ίσα ίσα ζητάμε από τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να αξιολογήσουν το έργο και της σημερινής δημοτικής αρχής και της δημοτικής αρχής του Θωμά Μπέγκα, αναλογιζόμενοι ότι η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον τόπο, γιατί θα κρίνει όχι απλώς αν θα βαδίσουμε μπροστά, αλλά και την ταχύτητα με την οποία θα το κάνουμε. Και προσωπικά και ως παράταξη ζητάμε την ψήφο των πολιτών για έναν Δήμο, που φροντίζει όλους τους Δημότες του, για έναν Δήμο εξωστρεφή, ενταγμένο στα δίκτυα των σπουδαίων πόλεων, σε πλήρη διασύνδεση με τις δομές υγείας, το πανεπιστήμιο και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας. Ζητάμε την υποστήριξη για έναν Δήμο καθαρό, φροντισμένο, προσβάσιμο, ανθρώπινο, ασφαλή και φωτεινό. Γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Γιατί τα Γιάννενα μπορούν να προχωρήσουν παραπέρα και αξίζουν ό,τι καλύτερο.

Σχετικά άρθρα

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Δ. Παπαγεωργίου: «Επιθυμώ να αφήσω και το προσωπικό μου στίγμα»

Αποστόλης Τζελέτας

Γ. Αρλέτος: «Προτεραιότητα ήταν και θα είναι οι δημότες»

Γεωργία Χαλάτση