ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παραίτηση Β. Μασσαλά από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ.

«Παρενέργειες» και στα Γιάννενα έχει η απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, μετά τη διαγραφή του προέδρου της Θανάση Θεοχαρόπουλου, λόγω της αναμενόμενης υπερψήφισης στη Βουλή της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Όπως ήταν αναμενόμενο, την απόφασή του να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ο Βασίλης Μασσαλάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος τάσσεται υπέρ της «Συμφωνίας των Πρεσπών».
Σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι η στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου δεν είναι προσωπική, αλλά απόφαση των οργάνων της ΔΗΜ.ΑΡ., που θεωρεί ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μείζον εθνικό θέμα και δεν μπορεί να μπει σε καμιά μορφή κομματικής πειθαρχίας.
Ο κ. Μασσαλάς καταφέρεται ευθέως κατά της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά, στην οποία αποδίδει την απόφαση διαγραφής του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ., πριν ακόμη καν ψηφίσει, χρεώνοντάς της την άποψη ότι το κόμμα πρέπει να είναι πιο συγκεντρωτικό, πιο μονολιθικό. «Αν η κ. Γεννηματά θέλει να αναστήσει το παλιό ΠΑΣΟΚ, δε θα μας βρει συνοδοιπόρους της», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ως προς τη δική του πολιτική διαδρομή, υπενθυμίζει τη συμμετοχή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (εκλογές που έγιναν με λίστα) με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στην τελευταία εκλόγιμη θέση, τονίζοντας πως εκτίμησε ότι άξιζε η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός πολιτικού χώρου από την ανανεωτική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο, από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησε στην αριστερά και δεν επέτρεπε την διατήρηση ενός πιο αριστερού πολιτικού χώρου, που θα περιλάμβανε την ανανεωτική αριστερά και την αριστερή σοσιαλδημοκρατία.
«Για τον ίδιο λόγο συμμετείχα ενεργά στην εκλογή από την βάση του αρχηγού του χώρου, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, που θεωρούσα ότι μπορούσε να δώσει νέα πνοή στο εγχείρημα και να συσπειρώσει περισσότερο και πιο νέο κόσμο, πέρα από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Παρότι διαφώνησα με τον τρόπο που έγινε το συνέδριο και η συγκρότηση, με μη εκλογή, των οργάνων, παρέμεινα στον χώρο προσπαθώντας και παλεύοντας την άποψή μου, που βέβαια ήταν και άποψη της ΔΗΜ.ΑΡ. Η άποψή μου ήταν και είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κόμμα, που θα ονομαζόταν Δημοκρατικό κόμμα, θα ήταν ανοιχτό, πολυτασικό, με θεσμοθετημένες καταστατικά τις διάφορες τάσεις, όπως λειτουργούσαν παλιά στον Συνασπισμό», προσθέτει και συνεχίζει, ευχαριστώντας τους πολίτες, που στάθηκαν δίπλα του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να είμαι παρών στους αγώνες για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Τέλος, εύχεται καλό αγώνα στους συνυποψήφιους του, «έστω και αν βρεθούμε σε αντίπαλους χώρους, ελπίζοντας πάντα ότι στο μέλλον θα ξαναδώσουμε αγώνες μαζί».

Σχετικά άρθρα

Καθ’ όλα έτοιμη για τις εκλογές η Περιφέρεια Ηπείρου

Μία νέα σοσιαλδημοκρατική συμφωνία

Τάσος Κούτλας

Μαθαίνοντας από την… αριστεία!

Βίκυ Χριστοπούλου