Απόψεις

Μαθαίνοντας από την… αριστεία!

Γράφει η Η Βίκυ Χριστοπούλου, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων.

Μάθαμε πολλά αυτές τις μέρες. Μάθαμε από τον πρωθυπουργό ότι η ατομική ευθύνη εξακολουθεί να κατέχει πρώτη θέση στην ανάληψη ευθυνών, ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει μόνο επιτυχίες στο ενεργητικό του και… μερικές χιλιάδες νεκρούς. Μάθαμε ότι, αφού υπάρχουν οι «αχρείαστες απώλειες», όπως ο ίδιος είπε, λογικά θα υπάρχουν και χρήσιμες. Προφανώς ο πρωθυπουργός μας δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ζούμε στο 2021 και δεν κάνουμε ανθρωποθυσίες στους Θεούς, που κάποτε χαρακτηρίζονταν «χρήσιμες».

Μάθαμε από τον ειδήμονα κ. Σκέρτσο πως δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό. Δηλαδή, για να καταλάβω κι εγώ και οι αναγνώστες, αν φοράω στολή ή ράσο δεν μεταδίδω και δεν κολλάω; Είναι σοβαρή, αξιόπιστη κυβερνητική αντιμετώπιση αυτή; Ο ανεμβολίαστος δεν μπορεί να πάει να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια στο παιδί του, μπορεί όμως να πάει στην εκκλησία. Αντιθέτως, ο ανεμβολίαστος αστυνομικός μπορεί να πάει παντού. Μπορεί να μπει σε έναν κλειστό χώρο να ελέγξει την ύπαρξη πιστοποιητικών εμβολιασμού. Στα Μ.Μ.Μ. δεν κολλάει. Αυτό το έχουμε εμπεδώσει. Στριμώχνεται ο ιός και αποχωρεί! Κι αντί να αφιερώσουν χρόνο και χρήμα στην ουσιαστική, επιστημονική και σοβαρή ενημέρωση των πολιτών για το εμβόλιο, ώστε η δύναμη της πειθούς να υπερισχύσει λόγω των επιχειρημάτων, η κυβέρνηση μοιράζει με «λίστες» εκατομμύρια για διαφημιστικά σποτάκια που λειτουργούν ως άλλοθι, εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς κυβερνητικής πολιτικής. Η μεγαλύτερη απόλαυση του ανεύθυνου είναι να ρίξει την ευθύνη του στους άλλους. Αυτό ζούμε δυο συνεχόμενα χρόνια. Είναι σαφές ότι η ελλιπής ενημέρωση, από πλευράς αρμόδιων υπουργείων, σε συνδυασμό με την σκόπιμη και εγκληματική παραπληροφόρηση από κάποιους «ψεκασμένους» ή μη, κυρίως μέσω διαδικτύου, επιδεινώνουν την κατάσταση αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 17000. Τραγικός αριθμός. Δεν αρκεί να μας συγκινεί, πρέπει και να μας προβληματίζει.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Θεοκλής Ζαούτης απέδωσε, εν μέρει, τα υψηλά ποσοστά θανάτων από covid στο σύστημα καταγραφής που ακολουθεί η χώρα μας. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των θανάτων. Αυτό από μόνο του εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πανδημία. Απ’ την άλλη, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ενισχύσει επιχειρήματα που να αμφισβητούν την επικινδυνότητα του ιού, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο χάος στο ήδη υπάρχον. Μάθαμε, επίσης, ότι αφού η επιτροπή επιστημόνων με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα απέτυχε, αποφασίστηκε να συσταθεί νέα επιτροπή επιστημόνων με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα Σωτήρη! Δεν μας ανακοίνωσαν όμως αν θα έχουν κι αυτοί το «ακαταδίωκτο».

Έχουμε και τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.. Κι εκεί μάθαμε πράγματα. Μάθαμε, από τους υποψήφιους, για τις δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που υπάρχουν στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και πρέπει να «επαναπατριστούν». Όλοι αυτοί οι πολίτες δεν έφυγαν τυχαία από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κακώς αντιμετωπίζονται σαν ιδιοκτησία δίχως άποψη. Βρείτε μόνοι σας, εκεί στο ΚΙΝ.ΑΛ., γιατί έφυγαν οι ψηφοφόροι σας. Προφανώς εκτός από δικαίωμα ψήφου έχουν και κρίση. Μάθαμε από τον κ. Λοβέρδο ότι, στις εσωκομματικές τους εκλογές, μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Δηλαδή εάν εκλεγεί ο κ. Λοβέρδος με ψήφους δεξιών ψηφοφόρων, θα αντιπροσωπεύει ως πρόεδρος τους κεντρώους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛ.. Θέλει να επαναφέρει το όνομα Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με δεξιούς σταυρούς! Δική σας δουλειά τι θα κάνετε στο ΚΙΝ.ΑΛ., εγώ απλώς σχολιάζω αυτά που βλέπω.

Μάθαμε κι άλλα όμως. Ο προϋπολογισμός του 2022 έχει τον γνήσιο αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εν μέσω πανδημίας κόβουν 820 εκατ. ευρώ από την υγεία. Αφαιρούν 280 εκατ. ευρώ από τα δημόσια νοσοκομεία, όταν οι Μ.Ε.Θ. είναι γεμάτες, έχουμε 8000 κρούσματα την ημέρα και 80 με 90 νεκρούς. Μειώνει κατά 1,7 δις τις κοινωνικές δαπάνες για πρόνοια, για στήριξη ανέργων, για παροχές υγείας, ενώ παράλληλα επιβάλλει την απλήρωτη εργασία και κρατάει καθηλωμένο τον κατώτατο μισθό σε επίπεδα φιλοδωρήματος. Οι φόροι όμως αυξάνονται κατά 3.5 δις. Μάθαμε πολλά. Για μερικά συμπεράσματα δεν χρειάζονται μελέτες. Τι λες κι εσύ κ. Σκέρτσε μου;

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Αλλαγή σελίδας, με πολλές μάχες μπροστά