ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καθ’ όλα έτοιμη για τις εκλογές η Περιφέρεια Ηπείρου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός, τόσο σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι απόλυτα έτοιμη για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων Κώστας Σιαράβας. Στην Π.Ε. Ιωαννίνων έχουν καθοριστεί 491 εκλογικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ιωαννίνων, καθώς και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών, που θα λειτουργήσει στο 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων (Λ. Δωδώνης 33).
Στις εκλογές θα συμμετέχουν 30 κόμματα, ενώ θα υπάρχει και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Για να ψηφίσει κάποιος, θα πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική βεβαίωση αρμόδιας αρχής, ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας. Οι εκλογείς της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων μπορούν να σημειώσουν μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα επιλέξουν.
Μέχρι αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τον κ. Σιαράβα, θα παραδοθούν σε όλους του δήμους του νομού Ιωαννίνων οι σάκοι με το εκλογικό υλικό, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα tablet, που είναι εφοδιασμένα με το κατάλληλο λογισμικό, ώστε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να αναμεταδίδουν άμεσα τα αποτελέσματα. Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, σε αυτές τις εκλογές όλα τα εκλογικά τμήματα θα εφοδιαστούν με συσκευές ώστε να στέλνουν τα αποτελέσματα μέσω του Συστήματος Ασφαλούς μετάδοσης SRT. Μάλιστα, το Σάββατο προβλέπεται να πιστοποιηθεί η ενεργοποίηση των tablet, μέσω δοκιμαστικής αναμετάδοσης.
Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε τη διαφοροποίηση που υπάρχει σε σχέση με προηγούμενες εκλογές ως προς την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ρητά ότι «δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών».
«Πιστεύω και εύχομαι η προεκλογική περίοδος να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα, και η Κυριακή να είναι μια πραγματική γιορτή δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Σιαράβας, σημειώνοντας πως έχουν συγκροτηθεί κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας, που θα βρίσκονται και το Σάββατο και την Κυριακή στο διοικητήριο, ώστε να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

Σχετικά άρθρα

Κέρδισε τις καρδιές των αγωνιζομένων και τη στήριξη των φορέων

Νέες ειδικότητες σε ΙΕΚ και ΕΠΑΛ προτείνει η περιφέρεια Ηπείρου

Με τη συνδρομή της περιφέρειας το «λίφτινγκ» στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ