ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ιδιώτες με το τέλος της δοκιμαστικής λειτουργίας

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), μετά την ολοκλήρωση της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας, ζητούν τα σωματεία δημοτικών υπαλλήλων Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας, ωστόσο η αδράνεια του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων δείχνει πως θα υπάρξει εμπλοκή ιδιωτών και σε αυτό το κομμάτι της διαχείρισης απορριμμάτων.

Σε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων δημοτικών υπαλλήλων Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του ΑΣΔΣΑ ΗπείρουΝικόλαο Καλαντζή την Παρασκευή 1 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι έθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη δοκιμαστική λειτουργία (απλήρωτες υπερωρίες, αποζημιώσεις για εργασία κατά τις εξαιρετέες ημέρες και απλήρωτα έξοδα κίνησης, καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας), αλλά και δήλωσαν τη διακηρυγμένη θέση να μην περάσει η λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης σε ιδιώτες. Ως γνωστόν, αυτή την περίοδο η δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ γίνεται με προσωπικό που έχει διατεθεί από τους Δήμους μέσω προγραμματικών συμβάσεων, κάποιες από τις οποίες λήγουν στους επόμενους δύο μήνες, ενώ κάποιες (όπως των Ιωαννίνων) δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων απαίτησαν από τον πρόεδρο να ξεκινήσει τις ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (αλλαγές στο οργανόγραμμα, επικοινωνία με ΑΣΕΠ κ.λπ.), σημειώνοντας δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια, κάτι που δημιουργεί τετελεσμένα για την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ.
Ο κ. Καλαντζής, από την πλευρά του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των σωματείων, ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του με την πρόθεση να μη δοθεί η λειτουργία των ΣΜΑ σε ιδιώτες, κατέληξε ότι θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέτρο για να συνεχίσει τη λειτουργία τους, κάτι που σαφέσταστατα παραπέμπει σε εμπλοκή ιδιωτών.
«Η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, που είχε φροντίσει να προκηρύξει το 2021, δύο φορές, διαγωνισμό για να δώσει σε ιδιώτες τους ΣΜΑ (διαγωνισμοί που ακυρώθηκαν από προσφυγές), ενώ ακόμα δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για την πρόσληψη προσωπικού, αποδεικνύει στην πράξη τις προθέσεις της για την ιδιωτικοποίηση των σταθμών», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία, που ξεκαθάρισαν ότι θα λάβουν κάθε μέτρο ώστε να μην περάσουν οι ΣΜΑ σε ιδιώτες.

Σχετικά άρθρα

Αναβολή αποφάσεων, λόγω έλλειψης απαρτίας

Γεωργία Χαλάτση

Συμβολική κατάληψη, πριν τη συγκέντρωση

Ηπειρωτικός Αγών

Τελειώνει η υπομονή για τους ΣΜΑ, έρχεται ο Εισαγγελέας