ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τελειώνει η υπομονή για τους ΣΜΑ, έρχεται ο Εισαγγελέας

Με παραπομπή της υπόθεσης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στις εισαγγελικές αρχές, σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει άμεσα η δοκιμαστική λειτουργία τους, προειδοποίησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, καθώς φαίνεται πως συνεχίζουν να υπάρχουν εμπόδια.

Ο κ. Καχριμάνης «φωτογράφισε» ως υπεύθυνο της καθυστέρησης τον ανάδοχο, καθώς φαίνεται πως πλέον έχουν εκλείψει οι διαφορετικές προσεγγίσεις Περιφέρειας, Δήμων και ΦοΔΣΑ, που… ενοχοποιούνταν το προηγούμενο διάστημα.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, σύμφωνα με τη διακήρυξη, είναι ευθύνη της προμηθεύτριας εταιρείας ο σταθερός εξοπλισμός να είναι ασφαλισμένος και τακτοποιημένος για έξι μήνες μετά τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ. «Αυτό το πράγμα το συζητήσαμε και πριν τα Χριστούγεννα, όταν μας κάλεσαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το συζητήσαμε σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η προμηθεύτρια εταιρεία, η οποία συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό με δύσκολους όρους, αρχίζει και μας λέει ότι θα μας επιδείξει τον εξοπλισμό για ένα μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ διέψευσε ότι η διάσταση απόψεων με την εταιρεία συνίσταται στον τρόπο που θα γίνει η αποπληρωμή για τον εξοπλισμό των ΣΜΑ. «Κάθε εξάμηνο που θα κλείνει επιτυχώς ο κάθε ΣΜΑ τη δοκιμαστική λειτουργία, θα γίνεται και η πληρωμή. Αυτό το δεχόμαστε άπαντες και το έχει δεχθεί και το υπουργείο. Άλλα πράγματα δε δεχόμαστε», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς εδώ δε θα κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά. Όλη η διαδρομή που είχαμε στο θέμα των απορριμμάτων ως Περιφέρεια Ηπείρου, απεδείχθη στην πράξη και από τη συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο, ότι ήμασταν πάντα στη σωστή κατεύθυνση, είτε στη λειτουργία των ΧΥΤΥ, είτε στα θέματα που αφορούσαν το υπόλειμμα, είτε στα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ΣΜΑ. Μέχρι στιγμής φέρνει προσκόμματα η εταιρεία. Εγώ κάνω υπομονή, αλλά, αν οι ΣΜΑ δεν αρχίσουν να λειτουργούν άμεσα, θα πάει ο φάκελος στους αρμόδιους εισαγγελείς».
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη αναλάβει τη συντήρηση όλου του κινητού εξοπλισμού, δηλαδή των φορτηγών και των κοντέινερ, ώστε να παραδοθούν προς χρήση στους δήμους.

Σχετικά άρθρα

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος

Και πρόταση για υφυπουργείο Ορεινότητας