ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επισκέψεις Σπ. Κωνσταντόπουλου σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κωνσταντόπουλος κατά τις συναντήσεις του με τη διοίκηση και το προσωπικό των δύο σωμάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο των θεσμικών του επαφών.

Παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ήπειρο επιτελεί χρόνια τώρα, με αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα, το καθήκον της, με πρώτη προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής αλλά και την προστασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, όπως μεταφέρθηκε στους τοπικούς επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος από τον κ. Κωνσταντόπουλο. Πυροσβεστική, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κυβέρνηση και πολίτες είναι μια αλυσίδα, που, αν δε διαρραγεί, μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά για την πραγμάτωση του κοινού ζητούμενου, που, κάθε καλοκαίρι, ιδίως, είναι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τονίστηκε στον υποψήφιο βουλευτή από τα στελέχη, με τα οποία είχε μια άκρως παραγωγική συζήτηση.
Στο Μέγαρο της Αστυνομίας ο κ. Κωνσταντόπουλος άκουσε τα αιτήματα του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων για ενίσχυση της μισθολογικής θέσης των αστυνομικών και για μόνιμες προσλήψεις στο σώμα, καθώς ο Νομός μας είναι μια από τις περιοχές που τα αμέσως επόμενα χρόνια, θα αντιμετωπίσει, λόγω συνταξιοδοτήσεων, δραματική συρρίκνωση του μάχιμου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι για την πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, το επαρκές αστυνομικό προσωπικό σε μια περιοχή με εισαγόμενο εκτός των άλλων έγκλημα, όπως η δική μας, είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Τέλος, δήλωσε τη στήριξή του στο αίτημα της ΕΑΥΙ για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ενώ άκρως σημαντική χαρακτήρισε τη δρομολογημένη ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος, με απόδοση του παλαιού, στο Δήμο Ιωαννιτών, για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Σταυρακίου.

Σχετικά άρθρα

Σπ. Κωνσταντόπουλος – Στήριξη στην προσπάθεια ενίσχυσης του Πανεπιστημίου

Στήριξη Σπ. Κωνσταντόπουλου στα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων

Ηπειρωτικός Αγών

Μήνυμα αυτοδυναμίας ως προϋπόθεση για την σταθερότητα

Γεωργία Χαλάτση