ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στήριξη Σπ. Κωνσταντόπουλου στα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων

Τις αγωνίες των μελών της Διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων για τα επόμενα μεγάλα αναπτυξιακά βήματα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, μοιράστηκε σε συνάντησή μαζί τους, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κωνσταντόπουλος, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής.

Τα μέλη της διοίκησης έθεσαν υπόψιν του υποψήφιου βουλευτή μια σειρά από ζητήματα, για τα οποία πιέζουν να υπάρξουν απαντήσεις, τα τελευταία χρόνια, με τον κ. Κωνσταντόπουλο να δηλώνει ότι στηρίζει απόλυτα τις δύο βασικές διεκδικήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων, αφενός την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ως τα σύνορα με την Αλβανία και αφετέρου την προσέλκυση περισσότερων διεθνών πτήσεων, χαμηλού κόστους ή άλλων, από το εξωτερικό, προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» και αντίστροφα, όπως και τη σύνδεση με το Ηράκλειο. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο θέματα που ο κ. Κωνσταντόπουλος, και ως τομεάρχης υποδομών της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων της ΝΔ, παρακολουθεί από πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια και για τα οποία δεσμεύτηκε να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου να ευοδωθούν, κατά το δυνατόν συντομότερα.
Τέλος, για τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού μας είναι ζήτημα επιβίωσης κατά τον υποψήφιο βουλευτή, να προχωρήσει η χρηματοδοτική τους ενίσχυση μέσω προγραμμάτων τύπου «Εξοικονομώ», προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Με τον τρόπο αυτόν, θα καταφέρουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές έναντι άλλων τουριστικών προορισμών της χώρας μας, μη μετακυλίοντας αυξήσεις στους επισκέπτες.

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μέτρα «φρένο» στα Airbnb ζητούν οι ξενοδόχοι

Γεωργία Χαλάτση

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC