ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σπ. Κωνσταντόπουλος – Στήριξη στην προσπάθεια ενίσχυσης του Πανεπιστημίου

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου ήταν η οικοδεσπότης μιας από τις τελευταίες θεσμικές συναντήσεις που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ολοκληρώνοντας την προεκλογική του δραστηριότητα.

«Για τους ανθρώπους και δη τους πολιτικούς της νέας γενιάς, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πρέπει να είναι ο “φάρος” κάθε στρατηγικής ανάπτυξης και πολιτικής πρότασης για το αύριο του τόπου μας», τόνισε στην πρύτανη του τοπικού ΑΕΙ ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι «κανένα παραγωγικό μοντέλο για την Ήπειρο και τον Νομό Ιωαννίνων δεν μπορεί να μη συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και την ουσιαστική διασύνδεσή του με την τοπική οικονομία και την πραγματική αγορά, όπως επιτάσσει άλλωστε και η φιλελεύθερη πολιτική που πρεσβεύει ο πυρήνας της ιδεολογίας της ΝΔ». Σημείωσε, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας, κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εφάρμοσε προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για την ανώτατη εκπαίδευση που απεξαρτούν τα ελληνικά Πανεπιστήμια από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Αυτό που μεταφέρθηκε στον κ. Κωνσταντόπουλο από την πρύτανη ως γενική εικόνα για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το πρόβλημα της υποστελέχωσης της τελευταίας δεκαετίας και πλέον, το οποίο μπορεί να απειλήσει τη βιωσιμότητα ιστορικών τμημάτων αλλά και την ανταγωνιστικότητά τους, έναντι ομοειδών τμημάτων άλλων πανεπιστημίων της χώρας. Παραμένει, πάντως, υψηλότατο το επίπεδο της παρεχόμενης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δίκαια να διατηρείται ανάμεσα στις υψηλότερες θέσεις διεθνών αξιολογήσεων, μαζί με τα κορυφαία ελληνικά, δημόσια πανεπιστήμια.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια αποφασιστικής ενίσχυσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με προσωπικό, όπως επίσης και στην προετοιμασία από απόψεως μελετών, έργων βελτίωσης των κτιριακών υποδομών και προμήθειας εργαστηριακού και άλλου εξοπλισμού. Στην έναρξη απορρόφησης του νέου ΕΣΠΑ, θα υπάρξουν χρηματοδοτικές δυνατότητες, ενώ και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι βέβαιο πως θα κατευθύνει ανάλογα με τα αιτήματα, πόρους του στην ανώτατη εκπαίδευση, υποστήριξε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Στήριξη Σπ. Κωνσταντόπουλου στα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων

Ηπειρωτικός Αγών

Μήνυμα αυτοδυναμίας ως προϋπόθεση για την σταθερότητα

Γεωργία Χαλάτση

Σπ. Κωνσταντόπουλος: «Πυλώνας του αθλητισμού το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»