ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υποδομές και κίνητρα για την αναστροφή της τάσης ερημοποίησης της υπαίθρου

Σε χωριά του Δήμου Δωδώνης, με έμφαση στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου, περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Ως συμπέρασμα της περιοδείας του και των επαφών του με τους κατοίκους της περιοχής συνάγεται το ότι οι ενεργητικές πολιτικές με στόχο την αναστροφή της τάσης ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου, χαρακτηριστικό παράδειγμα της οποίας είναι οι συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Δωδώνης, πρέπει να αποτελέσουν για την επόμενη διακυβέρνηση της ΝΔ κορωνίδα του προγράμματός της, καθώς το δημογραφικό πρόβλημα αφανίζει το ελληνικό έθνος και ταυτόχρονα διογκώνει περαιτέρω την αστικοποίηση.
Όπως τόνισε στις συζητήσεις του με τους κατοίκους των χωριών της Λάκκας Σουλίου ο κ. Κωνσταντόπουλος, η διαμόρφωση ρεαλιστικών προτάσεων από κοινού με τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές αρχές για την κινητροδότηση της παραμονής νέων οικογενειών ή της επιστροφής νέων ανθρώπων στα χωριά τους, θα αποτελέσει κύριο στόχο του, κατά τα επόμενα χρόνια, μέσα από εισηγήσεις που έχει προετοιμάσει, απευθυνόμενος προς το κόμμα του αλλά και προς το κεντρικό κράτος.
Παράλληλα, η πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός δίπλα σε κάθε τοπική αρχή που πασχίζει για να βελτιώσει τις βασικές υποδομές και οι οδικές συνδέσεις μέσα στα όρια του Δήμου Δωδώνης, όπως συμφώνησε με τους κατοίκους που συνάντησε ο κ. Κωνσταντόπουλος, απαιτούν σημαντικές διορθώσεις και αποκαταστάσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, αρκεί να παρουσιαστούν και ώριμες μελέτες, όπως επεσήμανε.
Αυτό που τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην επαφή του με τους δημότες του Δήμου Δωδώνης, ήταν πως τα μεγάλα προβλήματα των ορεινών και απομακρυσμένων από το αστικό κέντρο περιοχών απαιτούν συνέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και αυτό είναι πρόθυμος να πράξει ο ίδιος, σε συνεννόηση πάντα με τους πολίτες και τις τοπικές αρχές.

Σχετικά άρθρα

Σπ. Κωνσταντόπουλος – Στήριξη στην προσπάθεια ενίσχυσης του Πανεπιστημίου

Στήριξη Σπ. Κωνσταντόπουλου στα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων

Ηπειρωτικός Αγών

Μήνυμα αυτοδυναμίας ως προϋπόθεση για την σταθερότητα

Γεωργία Χαλάτση