ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεχίζουν ως ανεξάρτητοι Γ. Μαμακή και Γ. Λυκογιώργος

Ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν ως το τέλος της θητείας τους η Γιαννούλα Μαμακή – Αθανασίου και ο Γιάννης Λυκογιώργος, με την πρώτη, ωστόσο, να συμμετέχει ήδη στις διαδικασίες, που οδήγησαν στη συνένωση των παρατάξεων «Γιάννενα Νέα Εποχή» και «Γιάννενα Τώρα» με συμπράττοντες και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Αριστείδη Παππά και Γιάννη Αϊβατίδη.

Οι δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης κατατέθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς, ωστόσο, να προκαλέσουν ιδιαίτερη αίσθηση, με δεδομένο ότι η κ. Μαμακή είχε πάρει εδώ και καιρό αποστάσεις από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», ενώ και οι δρόμοι του Γιάννη Λυκογιώργου με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» είχαν χωρίσει από την περίοδο της παραίτησής του από τη θέση του αντιδημάρχου, τον Νοέμβριο του 2020.
Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης της κ. Μαμακή αναγνώστηκε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ελένη Ακονίδου και ήταν περισσότερο τυπικού χαρακτήρα, με εξαίρεση το κλείσιμό της, στο οποίο ανέφερε: «Καθ’ όλη αυτή την περίοδο, με πίστη στις αρχές μου, προσπάθησα με ήθος και εντιμότητα, μέσα από την παράταξη να υπηρετώ το συμφέρον των συμπολιτών μας και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω να το υποστηρίζω. Πιστεύω στις συνεργασίες και ευχαριστώ από καρδιάς όλους με τους οποίους συνεργάστηκα».
Ακολούθησε η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Γιάννη Λυκογιώργου, την οποία ανέγνωσε ο ίδιος στο σώμα, χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση της προέδρου, όπως διεφάνη από την αντίδρασή της, όταν ζητήθηκε ο λόγος.
«Όπως έκανα και τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, θα συνεχίσω και τώρα να εκφράζω την τεκμηριωμένα την γνώμη μου και να ψηφίζω κατά συνείδηση με μόνο γνώμονα το συμφέρον του συνόλου των δημοτών του Δήμου Ιωαννιτών», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Λυκογιώργος, ο οποίος προηγουμένως είχε αναφερθεί επιγραμματικά στους τρεις λόγους, που τον οδήγησαν στην απόφαση ανεξαρτητοποίησης. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η παράταξη «εγκατέλειψε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», ο δεύτερος ότι «η ομάδα διοίκησης του Δήμου (στην οποία είχα αναφερθεί με την παραίτηση μου από την αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), η οποία επί τριετίας λειτουργούσε παρασκηνιακά, τώρα βγήκε στο προσκήνιο (πχ. ο κύριος υποψήφιος βουλευτής)» και ο τρίτος ότι την τελευταία τριετία δημοπρατήθηκαν τέσσερις δημόσιες συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 36.000.000 ευρώ (αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτη, ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισμού με LED, Πνευματικό κέντρο Κατσικά, Κτίριο Δομπόλη), σε κάθε μία εκ των οποίων συμμετείχε τελικά μόνον ένας υποψήφιος ανάδοχος με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης από 0% έως 1%. «Έτσι δεν εξασφαλίστηκε ο (απαραίτητος από τον Νόμο) ανταγωνισμός (και επομένως και τα συμφέροντα των δημοτών). Για την εξασφάλιση του ανταγωνισμού είχε δημόσια δεσμευθεί ο αντιδήμαρχος έργων (και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής), υπήρξε όμως και προεκλογική δέσμευση της παράταξης», είπε.

Σχετικά άρθρα

Πάνε κι έρχονται οι υποψήφιοι

Αποστόλης Τζελέτας

Μετά το τουρνουά σκάκι… οι ποδηλατοβόλτες αυτοδιοικητικών

Στα σκαριά και διεθνές τουρνουά σκάκι

Αποστόλης Τζελέτας