ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πάνε κι έρχονται οι υποψήφιοι

Κάτι από μεταγραφική περίοδο στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ θυμίζει το προεκλογικό σκηνικό στα Γιάννενα, λίγες μόλις ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των ψηφοδελτίων.

Με νέα παράταξη αναμένεται να είναι υποψήφια η Νατάσα Τύρου, μέχρι χθες αντιδήμαρχος στον Δήμο Ιωαννιτών, καθώς αποχωρεί από τα «Γιάννενα Νέα Εποχή» και θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Γκόντα.
Η κ. Τύρου υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ανάδειξης Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, η οποία έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Δημήτρη Παπαγεωργίου. «Ευχαριστούμε την κ. Τύρου για τη συνεργασία που είχαμε και την όποια προσφορά της στον Δήμο. Της ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ό,τι έχει αποφασίσει να πράξει», αναφέρει σε δήλωσή του, δείχνοντας πως είναι σε γνώση του και τα σχέδιά της.
Στη θέση της κ. Τύρου, η οποία ουσιαστικά αποτελούσε ξένο σώμα στη δημοτική αρχή από την περίοδο της διαφωνίας της με τον τρόπο εκλογής του δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου, ορίστηκε νέα αντιδήμαρχος η κ. Γιάννα Μαμακή, με το χαρτοφυλάκιό της να περιλαμβάνει και τον εθελοντισμό, πέραν των αρμοδιοτήτων που είχε η προκάτοχός της.
Ως γνωστόν, η κ. Μαμακή προέρχεται από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», η οποία ουσιαστικά είχε διαχωρίσει τη θέση της από την παράταξή της εδώ και καιρό, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια με τα «Γιάννενα Νέα Εποχή».
Με… ποδοσφαιρικούς όρους, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια αμοιβαία μεταγραφή, που μένει να φανεί στην κάλπη το ποια παράταξη βγήκε κερδισμένη.

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζουν ως ανεξάρτητοι Γ. Μαμακή και Γ. Λυκογιώργος

Αποστόλης Τζελέτας

Μια διαδικτυακή “βεντάλια” εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας