ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προαναγγελία κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ως προαναγγελία κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου μπορεί να αναγνωστεί το δελτίο τύπου, που εκδόθηκε μετά την κοινή συνεδρίαση των γραμματειών των δημοτικών παρατάξεων «Γιάννενα Νέα Εποχή» και «Γιάννενα Τώρα», παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Παπαγεωργίου, του Άρη Μπαρτζώκα, των δημοτικών ομάδων των δύο παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Αϊβατίδη, Γιαννούλας Μαμακή και Αριστείδη Παππά.

Στόχος της συνάντησης, όπως σημειώνεται, ήταν αφενός η αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της δημοτικής αρχής, αφετέρου δε η ανάλυση των βέλτιστων πρακτικών συνέχισης της συνεργασίας ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023. «Οι δυο παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αϊβατιδης, Γιαννούλα Μαμακή και Αριστείδης Παππάς δεσμεύονται ότι θα συμπορευτούν σε μια ενιαία παράταξη και πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων της», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Στα τριάμισι χρόνια της παρούσας δημοτικής αρχής, πολλά και σημαντικά έργα έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογηθεί, ενώ ταυτόχρονα πολλά ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη. Ύστερα από μακρά περίοδο εγκατάλειψης, η πόλη αλλάζει. Μετασχηματίζεται ήδη σε ένα σύγχρονο αστικό ευρωπαϊκό κέντρο, φιλοδοξώντας να αλλάξει ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και τις προσλαμβάνουσες εντυπώσεις των επισκεπτών της, προωθώντας συγχρόνως μια στρατηγική ανάπτυξης και διαχείρισης της προβολής της πόλης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα επόμενα χρόνια, οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενταθούν για να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα καταστήσουν τα Ιωάννινα μια πόλη φιλική, “έξυπνη”, ενεργειακά ουδέτερη, πρωτοπόρα και εύρωστη».
Η κοινή κάθοδος των δύο παρατάξεων και των δύο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, προερχόμενων από την παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τ. Καλογιάννη, ήταν κάτι που είχε σχηματοποιηθεί εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο ο θάνατος του Μωυσή Ελισάφ είχε δημιουργήσει αμφιβολίες ως προς την πραγμάτωσή του το τελευταίο διάστημα. Από την εκλογή, όμως, του Δημήτρη Παπαγεωργίου φάνηκε το σχέδιο να μπαίνει ξανά στις ράγες, με την προσθήκη, μάλιστα, της Γιαννούλας Μαμακή – Αθανασίου, η οποία έχει εδώ και καιρό διαχωρίσει τη θέση της από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
Στο σενάριο κοινής καθόδου ήταν εν δυνάμει και η παράταξη του Νίκου Γκόντα όσο ήταν εν ζωή ο Μ. Ελισάφ, παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις ότι η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. Πλέον, με τις εξελίξεις που υπήρξαν σχετικά με τον τρόπο εκλογής νέου δημάρχου, αυτή η περίπτωση έχει αποδυναμωθεί, χωρίς, ωστόσο, να φαίνεται και δυνατότητα αυτόνομης καθόδου της παράταξης Γκόντα στις εκλογές.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας