ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εμπιστοσύνη στα παραδοσιακά κρεοπωλεία

Με την «κόντρα» παραγωγών και κρεοπωλών με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι του Πάσχα» να συνεχίζεται, η αγορά κινείται στην τελική ευθεία για το πασχαλινό τραπέζι και το σούβλισμα του οβελία.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξε, παρά τις έντονες αντιδράσεις παραγωγών και κρεοπωλών, τα αμνοερίφια στο «Καλάθι» και δέχεται επικρίσεις αφενός για την «πίεση» των τιμών των παραγωγών προς τα κάτω εις βάρος των παραγωγών και αφετέρου για προώθηση των συμφερόντων των σούπερ μάρκετ εις βάρος των κρεοπωλών.
Πάντως, η εικόνα που υπάρχει στην περιοχή των Ιωαννίνων, πέρα από την εξασφαλισμένη επάρκεια, είναι πως οι καταναλωτές συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα παραδοσιακά κρεοπωλεία για τις αγορές τους, με τις παραγγελίες να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Ιωαννίνων Γρηγόρης Κονταξής.
«Σε εμάς οι πελάτες δε ρωτούν την τιμή. Ξέρουν ότι θα είναι μια λογική τιμή και θα πάρουν ποιοτικό προϊόν, και κάνουν τις παραγγελίες τους. Το κακό είναι ότι ασχολούμαστε με τις τιμές των αρνιών κάθε Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο και Χριστούγεννα, όταν οι παραγωγοί μπορούν να πουλήσουν σε μια καλή τιμή και εμείς που είμαστε οι κύριοι αγοραστές. Όταν βάλλονται αυτοί οι δύο, πλήττεται ο καταναλωτής. Εμείς θέλουμε μια λογική τιμή και για τους παραγωγούς και για τους καταναλωτές», σημείωσε.
Οι τιμές των αμνοεριφίων στα κρεοπωλεία πάντως θα διατηρηθούν στα περυσινά επίπεδα, δηλαδή από 12,5 έως 13,5 ευρώ το κιλό.
Ο κ. Κονταξής τόνισε, επίσης, ότι οι σφαγές γίνονται στα εγκεκριμένα τοπικά σφαγεία και ο καταναλωτής μπορεί και οφείλει να ελέγξει τις σφραγίδες για την προέλευση, ακόμη και να ζητήσει το τιμολόγιο αγοράς, προκειμένου να είναι απολύτως σίγουρος για το προϊόν που θα αγοράσει.

Σχετικά άρθρα

Κερδίζουν στην εμπιστοσύνη τη μάχη του αρνιού

Γεωργία Χαλάτση

Από τον στάβλο… στο τσιγκέλι

«Οδικός χάρτης» για την στήριξη των εγχώριων κρεάτων