ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο top-8 των ελληνικών αεροδρομίων το «Βασιλεύς Πύρρος»

Στο top-8 των ελληνικών αεροδρομίων κατατάσσεται το διεθνές αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος» των Ιωαννίνων, με βάση την έρευνα της εταιρείας Tourix, που βασίζεται σε ανάλυση χιλιάδων κριτικών και αξιολογήσεων ταξιδιωτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες έγιναν τους τελευταίους μήνες από χρήστες στην πλατφόρμα της Google.

Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων βρίσκεται στην 8η θέση της σχετικής κατάταξης, συγκεντρώνοντας μέσο όρο βαθμολογίας 4,2 από 380 αξιολογήσεις. Στην πλειονότητα των αξιολογήσεων, που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα της Google, υπάρχουν θετικές αναφορές για την καθαριότητα, το γρήγορο check in, το δωρεάν πάρκινγκ, το ευγενικό προσωπικό, τη μικρή αναμονή, την αίσθηση ασφάλειας και την ηρεμία/ησυχία.
Στην πρώτη θέση της κατάταξης με τα καλύτερα ελληνικά αεροδρόμια της έρευνας της Tourix βρίσκεται ο Κρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου στην Μαγνησία, που συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας 4,5 από 172 αξιολογήσεις. Ακολουθούν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με μέσο όρο βαθμολογίας 4,4 από 29.853 αξιολογήσεις, ο Κρατικός Αερολιμένας Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» (4,4 από 598 αξιολογήσεις), ο Κρατικός Αερολιμένας Λήμνου «Ήφαιστος» (4,3 από 308 αξιολογήσεις), ο Διεθνής Αερολιμένας Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
(4,2 από 9.832 αξιολογήσεις), ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» ( 4,2 από 123 αξιολογήσεις) και ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (4,2 από 621 αξιολογήσεις).
Αντιθέτως, ορισμένα από τα αεροδρόμια κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας -όπως της Σαντορίνης και της Μυκόνου- χαρακτηρίζονται από τους ταξιδιώτες ως τα χειρότερα, καθώς λαμβάνουν περισσότερα αρνητικά σχόλια από θετικά και οι κριτικές επικεντρώνονται σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.
Για τη διεξαγωγή της έρευνας υιοθετήθηκε μία μεθοδολογία βασισμένη στην ανάλυση των σχολίων για κάθε αεροδρόμιο της Ελλάδας, όπως αυτά αποτυπώθηκαν από χρήστες στην πλατφόρμα της Google. Εξαιρέθηκαν στρατιωτικές βάσεις και αεροδρόμια, τα οποία είναι κλειστά στην παρούσα περίοδο. Επιπλέον, για τη διασφάλιση της βαρύτητας των αξιολογήσεων στην λίστα συμπεριλήφθηκαν αποκλειστικά αεροδρόμια με περισσότερες από 100 πρόσφατες αξιολογήσεις στην Google. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, με σκοπό την ανάλυση δεδομένων και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τον κλάδο του τουρισμού.

Σχετικά άρθρα

Σύνδεση με Σκανδιναβία με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

Στο +48,1% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Στα «ραντάρ» των τουριστικών πρακτόρων το αεροδρόμιο Ιωαννίνων