ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο πλευρό των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης εξέφρασε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, ο οποίος επισκέφθηκε τις υπηρεσίες ΥΔΟΜ και Περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών στον Κατσικά, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο για θέματα ποιότητας ζωής της παράταξης Αστερινό Μάνθο.

Οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο κινητοποιήσεις πανελλαδικά, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα τους, εξέφρασαν στον κ. Νάτση αδυναμία να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, λόγω της δραματικής μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων που στελεχώνουν την ΥΔΟΜ του Δήμου, η οποία έχει στην ευθύνη της όλο τον Νομό. Επιπρόσθετα, κατήγγειλαν για αυταρχισμό τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απεργία τους και απειλώντας τους με επιβολή προστίμου.
Ο κ. Νάτσης τόνισε την πάγια θέση της παράταξης για προσλήψεις στον Δήμο, ως προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ καταδίκασε τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις, που κινούνται στην λογική «νόμος και τάξη» και αποβλέπουν στην αποθάρρυνση των εργαζομένων να διεκδικούν λύσεις τόσο στα δικά τους προβλήματα όσο και στα προβλήματα των δήμων. Τέλος, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων και να διεκδικήσει μαζί με αυτούς τις απαραίτητες προσλήψεις, σταματώντας την πολιτική νομιμοφροσύνης απέναντι στην κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα

Χτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Μηνύματα δυσαρέσκειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Περιμένει κινήσεις ο Λάζαρος Νάτσης