ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περιμένει κινήσεις ο Λάζαρος Νάτσης

Μία σαφή πρόθεση να προκαλέσει εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση του τοπίου για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου στον Δήμο Ιωαννιτών, δείχνει η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», καθώς η μετάθεση του χρόνου των εθνικών εκλογών δεν αφήνει πολλά χρονικά περιθώρια στη συνέχεια.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη και οι φίλους της καλούνται σε μια ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του πρώην ΕΛΚΕΠΑ, στη Στοά Σάρκα (2ος όροφος).
«Έχουμε μια αλλαγή δημοτικής αρχής, που έχει προκύψει από μια διαδικασία γι’ άλλους αμφισβητούμενη και γι’ άλλους απόλυτα νόμιμη. Σημασία έχει να γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις, αλλά σημαντικό είναι, πέρα από τη συμμετοχή, και η έκφραση γνώμης των πολιτών για το πώς προσέλαβαν τις αλλαγές που προέκυψαν. Οι εξελίξεις στον Δήμο είναι σημαντικές και γιατί αναδεικνύουν σοβαρά προβλήματα εκλογικής νομοθεσίας και ρυθμίσεων, που έχουν προκύψει μετά τις μεγάλες παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής, και που άφησαν τεράστια κενά και δυνατότητα παρερμηνειών για κάποιους. Για μας υπάρχει σαφήνεια για το πώς έπρεπε να εξελιχθεί η διαδικασία», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Λάζαρος Νάτσης, προσθέτοντας ότι είναι μια ευκαιρία να τεθούν θέματα, που άπτονται της λειτουργίας του Δήμου μέχρι σήμερα, των αποτελεσμάτων, της διαδικασίας εκλογής, αλλά και θέματα για το μέλλον του Δήμου στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Ερωτηθείς για τη βεβαιότητα, που εκφράζει για το πώς έπρεπε να είχε προκύψει ο νέος δήμαρχος, τη στιγμή που τα αρμόδια όργανα δεν έχουν αποφανθεί, ο κ. Νάτσης ανέφερε πως υπάρχουν δύο ερμηνείες για τη στάση τους, η μία ότι «μεταφέρει ο ένας την ευθύνη στον άλλο ώστε να μην τοποθετηθεί η άμεσα υπεύθυνη, που ήταν η Αποκεντρωμένη», από την άλλη «μπορεί να είναι και μια στάση ανοχής, η οποία έχει διαγραφεί από την αρχή των ρυθμίσεων Θεοδωρικάκου, που με κάποιον τρόπο κλείσανε το μάτι στους δημάρχους για τις επερχόμενες εξελίξεις».
Σε ερώτηση για το τι θα κάνει η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», απάντησε ότι οι χρονικοί σταθμοί διαμορφώνονται από διάφορους παράγοντες και ένας από αυτούς είναι ότι πάμε σε δύο αναμετρήσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, που μας φέρνουν στην πόρτα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τις δημοτικές αρχές. «Πράγμα που πρέπει να βάλει σε σκέψεις όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της δημοτικής αρχής», πρόσθεσε, δείχνοντας σαφώς ότι περιμένει μια κίνηση από την πλευρά της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», με την οποία δεν αποτελεί μυστικό ότι βρίσκονται σε συζητήσεις. «Έχουμε μια σαφή γνώση των θέσεων και των στάσεων όλων των δημοτικών παρατάξεων. Συζητάγαμε, συζητάμε και θα συζητάμε. Η συζήτηση αυτή έχει ως σκοπό όχι γενικά να μας φέρει πιο κοντά, αλλά να βρούμε τον τρόπο, που θα κινητοποιήσουμε καλύτερα την τοπική κοινωνία να ξεπεράσει το πλαίσιο των 500 ατόμων, που μπορούν να ασχολούνται με τα δημοτικά και να καθορίζουν το μέλλον της πόλης. Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας και με βάση αυτό πορευόμαστε», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Χτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Μηνύματα δυσαρέσκειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης